Левски разгърна атакуващата си мощ и опердаши последния в Първа лига


Левски разгърна атакуващата си мощ и опердаши последния в Първа лига
Снимка: Официален сайт на Левски

5835 0

Отборът на Левски се върна на върха в Първа лига, макар и поне за този момент. "Сините" се наложиха у дома над Верея в мач от 13-я кръг, като срещата завърши при разгромното 7:0.

Нуно Рейш откри с дебютния си гол за столичния тим, а след това Станислав Костов и Давиде Мариани вкараха по две попадения. Нападателят на Левски вече е еднолично на върха за наградата "Голмайстор №1", като има на сметката си 11 попадения. В края на срещата Хали Тиам и Холмар Ейолфсон също намериха пътя към вратата на съперника за изразителния резултат на Герена.

След тази победа играчите на Славиша Стоянович излизат на първата позиция в класирането с 31 точки, две повече от Лудогорец, който е и с мач по-малко.

Точно преди да изтекат 10' игра Левски поведе в резултата. При центриране от корнер Давид Яблонски не успя да насочи топката с глава и след слабо изчистване тя попадна на крака на Нуно Рейш, който с удар по земя вкара първия си гол за "сините".

В 20' "сините" стигнаха до второ попадение. Цветкович получи на десния фланг и центрира в наказателното поле, където топката падна на крака на Станислав Костов. Играчът добре обърна ходилото и преодоля с лекота Цинцарски, за да забие 10-я си гол от началото на сезона.

3' преди почивката 26-кратните шампиони вкараха още един гол. Иван Горанов нахлу в наказателното поле и бе съборен от Мачадзе, който получи пресилен директен червен картон и поселдва дузпа за домакините. Давиде Мариани пък се разписа от бялата точка - 3:0.

Силната игра на Левски продължи и след почивката и след дълго разиграване на топката Мариани изведе Станислав Костов, който без проблем преодоля стража на Верея - 4:0.

Тимът на Славиша Стоянович продължаваше да атакува и в 57' Мариани също вкара втория си гол в мача. Асистенцията е за Кабрал, който добре напредна от дясно на наказателното поле и върна към точката за дузпата, от където Мариани не сгреши - 5:0.

Попаденията във вратата на старозагорци не спираха да падат. 15' преди края и Хали Тиам намери път към вратата на Цинцарски, след като завърши заучено положение в "синьо".

В последната минута на редовното време и Холмар Ейолфсон се разписа, след като засече центриране от корнер за разгромното 7:0.

СЪСТАВИТЕ:

Левски: Митрев, Горанов, Ейолфсон, Яблонски, Цветкович, Рейш, Тиам, Мариани, Кабрал, Костов, Обертан

Верея: Цинцарски, Косут, Василиев, Курупис, Мачадзе, Мечев, Малек, Илиев, Мартинович, Огнянов, Вушурович

Преди мача

Отборът на Левски приема днес на Герена тимът на Верея. В миналия кръг шампионът Лудогорец нанесе загуба на "сините" и ги свали от върха, а днес играчите на Славиша Стоянович ще трябва да търсят обратно пътя към победите. 

След 13 изиграни мача Левски е само на точка зад Лудогорец след 12 изиграни мача. Шампионите са с 29 пункта, а Левкси, както и ЦСКА са с по 28.

Верея за момента е най-слабият тим в Първа лига. Старозагорци са на последното 14-о място и все още нямат победа от началото на кампанията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички