Левски привлича автора на първия гол на Лудогорец в елита


Левски привлича автора на първия гол на Лудогорец в елита
Снимка: БГНЕС

3720 0

Димо Бакалов е последното актуално име в списъка за лятна селекция на Левски, твърди вестник "Тема Спорт".

Нападателят на Локомотив (Пловдив) е опция за попълнение на "сините" по настояване на спортния директор Даниел Боримиров и на треньорското ръководство.

Наскоро от "Герена" обявиха, че приоритет през лятото ще бъдат български футболисти.

Друг желан от Локомотив (Пловдив) е Иван Горанов, който е един от многото юноши на Левски, "изпуснати" в друга посока и след това връщани с мъки и дълги преговори.

Димо Бакалов има 30 мача с екипа на "черно-белите" през настоящия сезон, а в тях е реализирал 5 гола. За сметка на относително ниската резултатност Бакалов има на сметката си цели 15 асистенции.

Именно комбинативността му е причина Левски да настоява да го има в състава си за новия сезон, като се очаква той да внесе свежи идеи в атаката на "сините", които имат статичния Бабатунде Аденижи и неособено изкусните подавачи Франсис Нар и Сукуна.

Идеята е трайно Божидар Краев да заиграе зад нападателя, а и неговото оставане на "Герена" не е сигурно, защото на този етап отказва да поднови договора си. Краев е собственост на Левски до Нова година и ако не преподпише в следващите месец-два, трябва спешно да бъде продаден.

28-годишният Бакалов не е първи вариант за нападател на Левски, но вариант от чужбина е свързан с много условности. Той е откритие на Драголюб Симонович в Сливен, откъдето отиде за сериозни пари в Лудогорец, но не успя да се наложи в Разград. 

Все пак той ще остане в историята на разградчани като играча, вкарал първия им гол в "А" група. Това се случи при успеха с 2:1 над Берое през 2011 година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички