Левски преследва рекорд срещу Берое


Левски преследва рекорд срещу Берое
Снимка: Официален сайт на Левски

1222 0

Днес от 15:00 часа Левски приема Берое и ще се опита да продължи във възходяща линия. В първия пролетен кръг сините биха трудно Ботев Пд (1:0), но след това показаха интересни неща при 4:1 над Септември.

Съперникът вече на няколко пъти обяви, че целта му е квота за Лига Европа и иска да свали сините от третото място. Засега заралии изостават с 5 точки и ако желаят да подплатят претенциите си, ще трябва да гонят трите точки. Те стартираха пролетта с два поредни успеха - 4:1 над Черно море на "Тича" и 2:1 над Етър, като и при двата направиха обрат.

През този сезон Левски не позволи да му бъде отбелязан гол на "Герена". В 10 поредни домакинства сините не допуснаха топката да пресече голлинията им. И са на крачка от рекорд! Досегашната най-дълга серия е от 11 април 1970 г. до 17 март 1971 г. включително - отново 10 поредни мача на "Герена" със сухи мрежи. Към тези 900 игрови минути трябва да прибавим още 15 без гол преди поредицата (2:2 срещу Етър на 28 март 1970 г.) и още 27 минути срещу Янтра Габрово на 4 април 1971 г. - 3:2 за Левски краен резултат, което прави общо 942 минути без попадение във вратата на домакините. През този сезон серията на сините в елита е 900 минути. В последния мач от миналата кампания на "Герена" (не включваме плейофа за Лига Европа срещу Верея) Левски - Черно море (2:2) те инкасираха попадение 13 минути преди края. Тоест вече са 913 минути без инкасирано попадение. И ако срещу Берое издържат половин час без гол в мрежата си, то ще направят рекорд.

Треньорът Делио Роси едва ли ще направи промени в единайсеторката спрямо тази, която започна при 4:1 над Септември. Добрата новина за Роси е, че Габриел Обертан е напълно готов за игра и ще започне като титуляр в атака заедно със Станислав Костов. Цвамата вкараха по два гола преди седмица. По крилата ще са Прохазка и Паулиньо, а в полузащитата ще си партнират Нашименто и Кали Тиам. В отбрана няма да има корекции - Цветкович, Яблонски, Ейолфсон и Горанов.

Новината от лагера на Левски е друга - португалският бек Афонсо Фигейредо отново не попадна в групата. Той бе взет под наем от Рен до края на сезона. Афонсо се надяваше, че при сините ще възроди кариерата си, но засега губи битката с Иван Горанов. Сред 18-те не попадна и Ривалдиньо. Бразилският нападател обаче е изостанал с подготовката и Роси не иска да прибързва с пускането му в игра, пише "Тема спорт".

За разлика от италианеца, Александър Томаш обмисля да върне в стартовата единайсеторка Камен Хаджиев, който изтърпя наказанието си. Той ще бъде партньор на Иван Иванов в средата на защитата. Така отдясно на отбраната ще се върне Иван Бандаловски. Като двойка вътрешни халфове ще действат капитанът Мартин Райнов и Карлос Охене. Отдясно на атаката ще оперира Милен Желев, а отляво Педро Еуженио. Силно изнесен напред ще е Мартин Камбуров, подпомаган от втора линия от Антон Карачанаков. Изтече санкцията за четири мача без състезателни права на японеца Кохей Като. Това ще му позволи да е в групата на своите за гостуването на "Герена". Вероятно сред резервите ще е и синият юноша Борислав Цонев. Трайно контузен е румънецът Драгош Фърчулеску.

Сблъсъкът Левски - Берое няма пряко отношение към челото, но е стратегически. При победа сините ще продължат да поддържат ЦСКА нащрек, а и ще откажат на първо време госта си от идеята да превземе третото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички