Левски показа, че може да се забавлява! "Сините" прегазиха Черно море


Левски показа, че може да се забавлява! "Сините" прегазиха Черно море
Снимка: Официален сайт на Левски

2086 0

Левски показа, че може да играе красив и атакуващ футбол, макар и вече да е далеч от възможността да се бори за титлата. "Сините" най-накрая зарадваха сериозно феновете си, след като сгазиха Черно море на "Герена" с категоричното 5:1, регистрирайки най-убедителната си победа в "шампионската група" на Първа лига.

Канонадата към вратата на Китанов започна от самото начало, а след мощен натиск първият гол падна в 16'. Станислав Иванов центрира перфектно в наказателното поле, където Костов с глава откри резултата. Само 3 минути по-късно друг млад играч на домакините - Юруков, беше изведен по дясното крило, а той от своя страна намери перфектно Паулиньо пред малкия пеналт - удар и 2:0 за столичани.

Последваха нови пропусни на "сините", но в 31' малко случайно след подаване на Иванов топката стигна до Мариани, който се възползва от карамбола в пеналтерията и реализира за 3:0 - такъв остана резултатът и до почивката след два сериозни пропуска на Костов и Паулиньо. 

Още в първото си нападение след паузата домакините вкараха 4-и гол. Паулиньо нахлу към наказатленото поле и там успя да подаде за Костов, който вкара втория си гол в мача - 4:0. 7 минути преди края Станислав Иванов ознаменува прекрасната си игра с гол, след като Паулиньо качи топката на главата му и младият нападател реализира за 5:0.

Все пак "моряците" върнаха едно попадение, като Дани Кики засече центриране на Мартин Минчев. Левски пък не се опита да реализира 6-и гол и с крайното 5:1 записа страхотен успех над неудобния Черно море, който спечели и срещу ЦСКА, и срещу Лудогорец през тази година.

С победата Левски си гарантира 3-ото място в класирането, като вече води с 11 точки на Берое. Не е далеч и втората позиция, на която в момента е ЦСКА с 69 точки. "Сините" изостават с 4, но имат и пряк двубой срещу "червените", като ще се опитат някак да изпреварят претендента за титлата, за да не играят бараж за влизане в Лига Европа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички