Левски победи ЦСКА във вота за най-популярен клуб в България


Левски победи ЦСКА във вота за най-популярен клуб в България
Снимка: levski.bg

2090 0

Левски беше българският участник тази година в "Най-популярният отбор в света". Това е своеобразно състезание сред футболните привърженици в целия свят, което има за цел да ги мобилизира да подкрепят любимите си клубове. Инициативата е на сайта Global Vote, който провежда проучването си последните 3 години, пише вестник "Меридиан мач".

Надпреварата се състои в два етапа - на първо време футболните фенове във всяка страна имат определен период, в който трябва да определят най-популярния и обичан местен отбор. Той получава правото да се включи в импровизираното световно първенство, в което се процедира чрез жребий и директни елиминации. Гласуването става на интернет сайта, като всеки потребителски адрес има право само на един глас.

Инициативата няма никакви претенции за изчерпателност. Въпреки това тя предоставя чудесна представителна извадка за феновете във всяка страна, които в съвместна конкуренция могат да премерят директно сили.

По този критерий феновете на Левски изтръгнаха победа над ЦСКА в последния момент с малка разлика.

Надолу в класирането следват Ботев (Пд), Берое, Славия, Локо (Пд), Локо (Сф) и Черно море, което е съвсем нормално с оглед на популярността на тези отбори у нас.

Левски загуби още в първия си сблъсък с френския гранд Марсилия. Утеха за „сините" фенове обаче е, че именно Марсилия бе провъзгласен за най-популярен отбор в света за 2016 година след убедителна победа на финала над Глазгоу Рейнджърс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички