Левски към Лукин: Или си намаляваш заплатата, или си тръгваш


Левски към Лукин: Или си намаляваш заплатата, или си тръгваш
Снимка: Официален сайт на "Левски"

912 0

Левски стартира преговори с един от основните си напоследък футболисти за нов договор. Според "Меридиан Мач" новият треньор Николай Митов настоява за оставането на Сърджан Лукин на "Герена" и през новия сезон.

Преди той да поеме отбора се смяташе, че румънецът със сигурност напуска клуба лятото, когато договорът му изтича. Откакто обаче Митов стана старши треньор преди дербито с ЦСКА, Лукин е твърд титуляр. В онзи мач той започна в 11-те заради огромните кадрови проблеми, но сега и Александър Александров, и Димитър Пиргов са здрави, а въпреки това отстъпват местата си на румънеца и Давид Яблонски.

Проблемът обаче е, че е Лукин пристигна на "Герена" и подписа срещу една от най-големите заплати в клуба, която наближава 15 000 евро. В момента е напълно невъзможно за Левски да продължи да му дава толкова пари. Затова "сините" са предложили нов договор на румънеца, но със солидно орязана заплата.

Така Лукин е с ултиматум от Левски - или си намалява заплатата, или си тръгва лятото. Надеждата е, че той вече навлиза в сериозна футболна възраст, а след серията от контузии може и да няма много кандидати за подписа му.

Иначе на този пост Левски има солидни опции. Александър Александров току-що поднови договора си, Яблонски е ново попълнение, Пиргов има още година от контракта си, Симон Сандберг все още е в клуба, а Деян Иванов се очаква скоро да се върне в игра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички