Левски изпадна в безтегловност - очаквано или не толкова?


Левски изпадна в безтегловност - очаквано или не толкова?
Снимка: БГНЕС

1479 0

Левски се превърна в нещо много по-различно от това, което трябва да бъде. Лятото бе съпътствано с нови назначения, с нови надежди и очаквания. Дотук работата на дошлия на бял кон в "Подуяне" Георги Иванов може да се раздели в две графи - положителна и отрицателна. Гонзо свърши много работа, но и още толкова оклепа. Никой не може да отрече, че Иванов си скъса задника в правенето на селекцията само и само да влезе в редуцирания от Батков бюджет. Освен това Гладиатора показа вратата на всички чуждестранни, а и някои български ментета, с което се изкачи на пиедестал в очите на феновете. Проблемите за "синия" директор дойдоха при намирането на треньор за новия Левски. Гонзо искаше Мъри Стоилов, но хасковлията отказа. За жалост на директора и вторият му избор - Димитър Димитров каза "не" на тима от "Герена". Така след няколко крачки напред Иванов даде заден ход и започна да се приближава до стената. В един момент, притиснат от обстоятелствата, той нямаше избор и взе Хосе Мурсия.

Изведнъж Левски стана испански. Освен Мурсия на "Герена" дойде в школата методист от Иберийския полуостров и няколко играчи от същия футболен кът на Европа. След всичко това изглеждаше, че има шанс нещата при "сините" да се случат. Аха обаче Левски да тръгне по правилния път и каруцата се преобърна. Проблемите на "сините" и в частност на Гонзо започнаха, след като стана яно, че пловдивският Ботев вече няма пари да плаща големи заплати. На следващия ден безработни се оказаха Веско Минев, Георги Сърмов и Луис Педро. Като изключим левия бек, от другите двама "сините" нямаха нужда. Трансферът на Сърмов запрати върнатия през лятото Лъчо Балтанов в небитието, а Роман Прохазка седна на пейката. Тук е първата голяма грешка на Гонзо, тъй като Балтанов отиде в Ботев и там все още няма слаб мач. Прохазка пък засега има победен гол с Локо (Сф) и асистенция за трите точки с Ботев. Привличането на испанците Бедоя и Аниете пък тотално изкара младоците не само от състава, а и от групата за мачовете. Засега чужденците не са направили нищо, с което да се запомнят със сините фланелки. Грешките на Гонзо не свършиха дотук и само 2 седмици след като каза, че Мурсия получава година време да развие отбора, го изгони. Сега Гладиатора е директор и треньор, остана само да почне да масажира играчите или пък да подкара клубния автобус.

След всичките тези грешки решения Левски олекна, много при това. Направо си изпадна в безтегловност. Всяко решение продължава да бъде предпоследно, а в думите на Батков вече не вярва и Гонзо. Всеки ден идват и си тръгват някакви световно неизвестни играчи, които според Иванов не стават за Левски. Все по-често обаче изниква въпросът има ли някой който да става за "сините". Със сигурност има хора от съблекалнята, които нямат място там. Не обаче те са виновните, а този, натикал ги там.

Сега актуална тема на "Герена" е наказанието на Левски заради феновете. Похвално за "синия" клуб застана зад публиката си, но ще трябва да се бръкне сега да плати глобата. Случват се тези неща, макар при "сините" да е по-често. Не обаче феновете са проблемът на Левски, а въпросите, които витаят из "Герена", но никой няма смелост да ги зададе. Време е Тодор Батков да каже наистина ли Левски е фалирало дружество и ако е така, как се е стигнало до там. В чисто футболен аспект трябва да признаем, че играта липсва. Треньорът Гонзо има много работа за вършене, която не бе предвидил в началото на сезона, докато беше само началник. Левски е лек, а тежестта може да се върне само с победи и отговори от Батков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички