Левски елиминира ЦСКА и е на финал за Купата


Левски елиминира ЦСКА и е на финал за Купата
Снимка: Официален сайт на Левски

864 0

Отборът на Левски U16 се класира за финала на Купата на БФС. Това стана факт, след като „сините” завършиха наравно 1:1 във втория полуфинален сблъсък с ЦСКА-София.

Така след победата с 1:0 в първия мач Левски елиминира своя съперник с общ резултат 2:1 и се класира за мача за титлата.

Иначе днешният сблъсък на помощното игрище зад стадион "Георги Аспарухов" предложи много здрава битка през всичките 80 минути. Срещата започна отлично за „червените”, които откриха резултата още в 3-ата минута чрез Росен Петров. В 55-ата минута Лъчезар Георгиев възстанови равенството, завършвайки контраатака на своя тим. В последните минути на терена се разразиха грозни сцени между футболисти и на двата тима, което доведе до изгонването на Андрей Йорданов от гостите за удар без топка срещу противников играч.

В спора за трофея, който ще е на 11 април, възпитаниците на Георги Тодоров ще се изправят срещу състава на Ботев Пловдив. На полуфиналите „канарчетата” се справиха със съпротивата на Лудогорец, след като днес завършиха наравно 1:1 на реванша в Разград и с общ резултат 3:2 си гарантираха място във финала. Двубоят ще е повторението на финала за Купата от 2014, когато във Велинград „жълто-черните” побеждават своя съперник с 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички