Левски демонстрира нетипична огнева мощ в Русе


Левски демонстрира нетипична огнева мощ в Русе
Снимка: БГНЕС

5002 0

Левски записа втората си най-убедителна победа през настоящия сезон. "Сините" показаха отлична игра в нападение и стигнаха до 4:0 в гостуването на Дунав в Русе.

26-кратните шампиони, които бяха критикувани жестоко в последните седмици за слабите резултати и липсата на каквато и да е атакуваща идентичност, показаха, че могат да играят скоростен футбол с бързи подавания, а още до почивката водеха с 2:0 след две попадения на Васил Панайотов след асистенции на Прохазка.

В началото на второто полувреме Жуниор Мапуку ознаменува завръщането си сред титулярите, както и добрата си игра, с гол с глава, направил резултата 3:0. В края на мача той подаде на резервата Буш, който също се разписа за крайното 4:0. Това беше вторият гол на румънеца срещу този съперник.

До момента Левски беше вкарал 4 гола само на Славия под ръководството на Делио Роси. Това беше и втора поредна победа за тима в шампионата, както и трета в последните 4 двубоя. Освен това "сините" нямат допуснато попадение вече 391 минути - втората най-дълга серия на клуба през сезона. Левски е с 35 точки - на 3 от ЦСКА и 7 от Лудогорец, но и с мач повече в своя актив.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Рано в мача "сините", които в този мач играеха в жълто, овладяха центъра на терена и имаха териториален превес, но нищо повече от това в първите 10 минути на двубоя.

В 15' Дунав стигна до първата по-сериозна опасност, след като Ненов проби по дясното крило и пробва успореден на голлинията пас за Васев. В последния момент обаче Яблонски успя да избие топката в корнер. Последваха два корнера, но домакините не успяха да създадат допълнително напрежение в защитата на Левски.

Последваха още няколко положения за домакините. Будинов изведе по отличен начин Васев в наказателното поле, но ударът на нападателя мина на сантиметри встрани от вратата. В 25' последва корнер, при който защитата на Левски едва едва успя да изчисти топката, след като нито един футболист на Дунав не успя да на нанесе удар.

Последва обаче бърза контраатака за "сините", като Рошу изведе Обертан отляво на нападението. Той продължи за Мапуку, който почти от аутлинията центрира отлично за Вутов. Младият плеймейкър обаче стреля изключително неточно, и то от едва 5 метра разстояние.

В 32' все пак Левски откри резултата. Мапуку пресече подаване в центъра на терена и успя да намери Панайотов. Той от своя страна изведе в наказателното поле Прохазка. С едно докосване словакът подаде на Вутов, чийто удар беше избит от вратаря. При добавката обаче Панайотов не сбърка - 0:1 за столичани.

В 38' резултатът вече беше 2:0, а комбинацията Прохазка - Панайотов даде резултат. Обертан подаде от тъч за втория капитан на "сините", който с остро подаване намери Панайотов - шут от 12 метра и 0:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на старта на второто полувреме Левски удвои резултата. Антонов излезе да боксира центриране от корнер на Обертан, попречвайки на Ейолфсон да стреля. Мапуку обаче скочи високо и с глава насочи коженото кълбо в опразнената врата - гол на Черната сила, след като вече беше архитект на първото попадение. Той отпразнува гола си с ръце, вдигнати към небето, посвещавайки гола си на починалия си чичо.

Последваха няколко пропуска за Левски преди да настъпи 80'. Мапуку изведе Горанов по лявото крило, а бранителят успя да задържи топката и да върне на нападателя в наказателното поле. Той от своя страна прати топката в малкото наказателно поле, където Буш овладя и вкара 4-ия гол за "сините".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ДУНАВ: 86. Антонов, 94. Ненов, 23. Хубчев, 21. Ларин, 22. Милчев, 11. Димов, 8. Ятоба, 77. Костадинов, 10. Шопов, 14. Б. Васев, 9. Будинов

ЛЕВСКИ: 21. Митрев, 4. Горанов, 5. Ейлофсон, 8. Вутов, 10. Мапуку, 15. Прохазка, 19. Цветкович, 28. Яблонски, 30. Рошу, 32. Обертан, 71. Панайотов

ГЛЕДАЙ ТУК

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Дунав изглежда като отбор, загубил идентичността си. В клуба има много проблеми, а от играта на отбора през миналата година няма и помен. Все пак през миналия кръг русенци спряха серията си от неуспехи с победа над Етър във Велико Търново (0:2). 

Сега обаче срещу Дунав се изправя най-добрата защита в Първа лига - тази на Левски. "Сините" нямат право на грешка, след като вече записаха две равенства и две поражения в последните си 6 мача.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички