Легендата Вуцов: Левски затъва с тези средняци, и Херо ще потъне в кишавицата


Легендата Вуцов: Левски затъва с тези средняци, и Херо ще потъне в кишавицата

3672 0

Левски затъна в някаква кишавица, а най-сериозната причина за това са слабите футболисти, които в момента носят синия екип. Мнението си пред "България Днес" изрази легендарният футболист и треньор на Отбора на народа Иван Вуцов.

"Срещу ЦСКА миналия уикенд, и най-вече срещу Монтана за купата, тимът изпадна към дъното на вълнообразна крива, която чертае представянето му от началото на сезона, анализира бившият защитник. - Представянето на отбора няма да коментирам, защото хората са гледали мачовете и сами са видели каква бе играта. Двете поредни загуби са резултат от непостоянството, което показват играчите. Точно те са причината за трагичното представяне, грозния футбол и загубите. Просто липсват качествени футболисти. Час по-скоро трябва да бъдат привлечени нови и да се даде път на собствени юноши. Да бъдат налагани в състава, а не ту да ги взимат, ту да ги връщат".

Вуцов твърди, че вината не трябва да се хвърля само върху треньора и спортен директор Георги Иванов-Гонзо, нито върху собственика Тодор Батков.

"Да се търси вината у Гонзо или у Батков не е редно. Гонзо има качества, има, разбира се, и минуси, но с времето и с работата той си прави изводите и се коригира, което е добре. Но липсват футболисти. Тези, които са сега в състава, далеч не задоволяват изискванията на името и историята на клуба, нито тези на привържениците. Нивото им е средняшко и това води такова представяне на отбора. От ден на ден тимът затъва все повече и повече", дава експертно мнение Иван Вуцов.

На въпроса дали Димитър Димитров-Херо, който трябва да поеме треньорския пост след Нова година, ще се справи, легендата признава, че ще трябват сериозни промени и много работа.

"Херо трябва да дойде час по-скоро. Но и той ще затъне в тази кишавица, ако не вземе качествени футболисти и пренебрегне юношите ни. Не знам как ще се оправи иначе. В момента тези, които са в отбора, не играят със сърце, не се раздават на терена, нехаят за името, историята и традициите на Левски. С такива футболисти - толкова", категоричен е славният в миналото защитник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички