Легенда на Левски: Делио Роси си прави майтап с всички, време е да си ходи


Легенда на Левски: Делио Роси си прави майтап с всички, време е да си ходи
Снимка: Официален сайт на Левски

1123 0

Бившият нападател на Левски Михаил Вълчев анализира причините за провала на Левски в първия им мач в Лига Европа - 0:1 от Вадуц (Лихтенщайн). Според "синята" легенда виновен за всичко е треньорът Делио Роси и той трябва да бъде уволнен, въпреки неустойката, която е вписана в договора му.

"Отборът играе едно към едно с миналия сезон. Не се вижда и грам прогрес. Срещу слаб противник "сините" имаха някакво преимущество, задържаха топката, но за пореден път се прояви слабостта в атака при преодоляването на по-сгъстена защита. Липсваха головите положения пред вратата на лихтенщайнския отбор. В началото на мача имаше само една ситуация на Серджиу Буш, а след това центриране от корнер, което Яблонски не вкара. Това бе всичко. Левски така и не намери начин да преодолее защитата на Вадуц. Никой нищо не можа да измисли, а като цяло не видяхме и ясна визия какво иска да направи треньорът", коментира Вълчев пред "Тема Спорт".

"Това, което се повтаряше до безкрайност през целия минал сезон, бе показано отново - безидейност, липса на креативност, никакви пасове в дълбочина, бавно разиграване на топката, никакъв опит да се поизтегли противниковата отбрана, за да може да бъде разредена по някакъв начин. Повтори се сценарият от финала за Купата на България срещу Славия. Кое направи най-силно впечатление на световното първенство? Статичните положения. "Сините" и при тях ги нямаше никакви. Затова и съвсем логично се стигна до тази загуба от съперник с ниска класа", допълни бившият треньор на тима.

Думите на италианския треньор след мача, че "нищо срамно не се е случило" изглежда са разгневили Вълчев. "Делио Роси може да казва, че има такива загуби. Колко му станаха вече?! Излиза, че италианецът взе да си прави майтап с всички. За мен е така. Отношението му е напълно несериозно. Време е президентът да помисли за смяна въпреки неустойката, за която се говори. Да ни би при отпадане на ранна фаза в евротурнирите клубът да загуби по-малко пари? Вижда се, че отборът не се развива. В играта срещу Вадуц липсваха елементарни неща - точни подавания, пробиви, захождания, центрирания. Нищо не се е променило...", категоричен бе той.

Все пак Вълчев е оптимист за реванша и изхода от двубоя. "Резултатът дава шансове за реванша, но в София Левски ще трябва да внимава, защото се видя, че крилата на съперника са бързи. Тези футболисти не са чак толкова боси. И ако гостите вкарат гол, ще стане много трудно. Оптимист съм за мача на "Герена". "Сините" не трябва да позволяват на съперника да направи и три последователни паса. Необходимо е тимът да започне с висока преса и с помощта на феновете да стъписа гостите. Дано видим повече атаки през центъра, по-скоростни нападения. Левски трябва да измисли нещо, защото в противен случай ще му останат само мачовете с Витоша Бистрица", завърши легендата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички