Към шефовете в "Левски": Не пипайте Стойчо Стоев!


Към шефовете в "Левски": Не пипайте Стойчо Стоев!

5286 0

Снощи "Левски" изигра отличен тактически двубой, а в 90' Антонио Аниете ощастливи милиони левскари с най-важния си гол, откакто стъпи с крак на свещената трева на стадион "Георги Аспарухов". 

Докато обаче победата е актуална и еуфорията е във връхната си точка, ръководството на "Левски" трябва да е напълно наясно с едно - този отбор не трябва да бъде пипан. Поне не от Гонзо, Батков и Иво Тонев. 

Единственият човек, който трябва да има право на глас относно тези представители на "Левски", е Стойчо Стоев - единствената причина този отбор да е на финал за Купата на България. Единствената причина 26-кратните шампиони да имат облик, тактическа дисциплина и някакво желание за футбол дори във втората шестица. Единствената причина "Левски" да има шанс за прекъсване на сушата от 6 години без трофей. 

НЕ ПИПАЙТЕ ТРЕНЬОРА! Да, "Левски" още нищо не е постигнал. Да, "сините" са фаворити във финала и ДА, всичко е възможно и съществува вариант вековният клуб да остане със сребърните медали. Дори това да стане - НЕ ПИПАЙТЕ ТРЕНЬОРА! 

Стойчо Стоев донесе свежест в съблекалнята на "Левски". При цялото ми уважение към Георги Иванов - Гонзо (футболистът), той не е доказан като треньор и засега е далеч от това. Вероятно ще получи шанс, показал е умения, особено в Черно море, но на този етап е млад наставник, който трудно може да овладее съблекалнята. При Стойчо Стоев е различно. Въпреки че водеше предимно отбори, борещи се за спасяване в елита, той е доказано име и доказан боец. Способен е с две думи да тушира напрежението между играчи, да ги мотивира да играят след 3-месечно бавене на заплатите. Способен е да налага мнението си над това на играчите, а те да вземат неговата страна (случаят Гикиевич). 

Освен това в резюмето си има шампионска титла, Купа на България, Суперкупа на България и осминафинал в Лига Европа. 4 скорошни постижения, които няма как да не правят впечатление на всеки "син" играч в съблекалнята, непознаващ вкуса на шампионското шампанско. 

В лицето на Стойчо Стоев "Левски" най-накрая има шанс да изгради нещо. Нека този път не се действа прибързано (както с Илиан Илиев, Славиша Йоканович и куп други кадърни треньори, изгонени заради месец или два слаби резултати). Нека в поне едно звено в клуба има стабилност. Нека това лято Стойчо Стоев получи шанса да изгради сам отбора, с който да атакува тройката и трофеите, а не да му бъдат доведени 10 нови играчи, които той не е пожелал (случаят с Пепе Мурсия). Нека, ей така, за разнообразие, "Левски" да има треньор за повече от няколко месеца. 

НЕ ПИПАЙТЕ СТОЙЧО СТОЕВ! Не за друго, просто да видим какво може да бъде... 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички