Курдов разкри защо Левски остана без титла и без публика


Курдов разкри защо Левски остана без титла и без публика

2771 0

Бившият футболист на Левски Петър Курдов говори пред "Тема Спорт" за изминалия полусезон в Първа лига. Той сподели своите виждания за сегашното ръководство на "Герена". Не пропусна да изкаже любопитно мнение и за предишните ръководители на "сините" - Иво Тонев и Георги Иванов.

Г-н Курдов, каква е вашата оценка за представянето на Левски до момента в Първа лига?

- Може да кажем, че представянето бе добро предвид всички нелеки задачи, които трябваше да се преодоляват на база нещата, извършени в предходните сезони. Разбира се, че може и още да се изисква от отбра. Но ако трябва да направим едно заключение - това е резултат от управлението на хората от Локомотив София и дългия мандат на директора Георги Иванов. Това е тежкото наследство, което те оставиха на отбора.

И понеже бях обвинен, че съм орела или щуката, не знам какво точно беше, но искам да им задам риторичния въпрос "Какво им пречеше на досегашните ръководители да направят отбора шампион или най-малкото да спечелят Купата на България?". Дали аз бях причината? Или хора като мен и като Илиян Стоянов са виновни? Ние двамата не се притесняваме да казваме това, което мислим.

Аз искам да използвам случая да попитам моя приятел Георги Иванов - "Смята ли, че аз съм причината тимът да не е на нивото, на което всички левскари искаме да го виждаме?". С какво попречих аз? Да не би да водя тренировъчния процес на отбора. Аз съм просто един субективен фактор, който някога е бил футболист на Левски.

Предстои извънредно Общо събрание на 3 февруари. Възможно ли е да има някакви сътресения? Какво е вашето мнение за новото ръководство на клуба?

- Ако трябва да съм точен и последователен в моето изказване, винаги казвам това, което виждам и мисля. И то е продиктувано от факта, че хората също го казват това и моето мнение не се различава от онова на останалите, които обичат Левски. Затова стигнахме дo тук, на „Герена" да има по 500-600 зрители на мач. Навремето на тренировки идваха повече хора, отколкото сега на официалните мачове.

Но тук може да се отбележи, че и медиите са виновни, защото вие имате властта, ресурсите и писалката. Защо ги жалите такива хора? Аз казвам прости неща. Ако си изпълнителен директор на клуба и ти дадат мандат от две-три години, трябва да покажеш някакви резултати. Но резултати няма. А досега се ползваха с протекции, ако трябва да сме точни. От една страна, не защитават този, който ги е пратил на „Герена", а от друга - му вредят. И това е от "моженето" на Иво Тонев и на Стойчо Стоев. На тези, които нямат шампионски дух в сърцето си. Докато нашето поколение през годините се е кичило с множество спечелени отличия - шампионски титли, купи на България, на Съветската армия.... Ние си го можем това.

Отново искам да задам въпроса защо нашите т.нар. ръководители си мислят, че ние, левскарите, които сме били в клуба, не можем да водим отбора по правилния начин? Ето, преди това Емил Велев стана шампион. Преди него и Георги Тодоров. Да не говорим Наско Сираков колко пъти стана шампион. Защо тези хора ги няма в клуба? Защо аз не съм там? От 17-18 години водя отбори. Защо сме се вторачили в двама-трима и защо си мислим, че само те могат.

Сега получавам някакви плесници, че ние им пречим. Ако искат, няма да коментираме Левски. Виждате, че сега се говори, че Наско Сираков може да стане изпълнителен директор на ЦСКА. Това ли искат левскарите? Искам да кажа на новото ръководство на „Герена" да погледне в собственото си дворче. Има ги хората, има ги ресурсите. Много хора са дали частица от себе си за Левски и знаят какво означава идеята на синия клуб. Ръководството не трябва да страни от тях.

Като говорим за истински левскари, Елин Топузаков в момента е начело на отбора. Трябва ли да му се даде шанс?

- Винаги съм апелирал за такива хора, които са частица от Левски. Той е един от нас. На него му е много тежко в момента. Сега гледа да се справи с наследството, което му оставиха хората от Локомотив София. Трябва да мечтаем отборът да тръгне нагоре, за да може да се доближи до Лудогорец. По този начин ще се върнат и хората на трибуните. Ръководството трябва да ги вижда тези работи, както подсказах преди малко. Трябва да погледнем в собствения си двор, да поканят хората, закърмени със синята идея. Даже бих им подсказал малко. Бях треньор и водихме дублиращия отбор. Бяхме шестчленен екип. В него освен мен бяха още Васил Методиев-Шпайдела, Христо Денчев, Бог да го прости, Ники Илиев, Пламен Николов, Емил Спасов. Това са хората, които бяхме екипът и носехме отговорността. Ако трябва да си изберем един цар, и да се хванем да работим, защото го можем. Това е моят коментар за предстоящата 2017 година за Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички