Краев се скъса да пропуска, а Левски изпусна победата на "Герена"


Краев се скъса да пропуска, а Левски изпусна победата на "Герена"
Снимка: БГНЕС

889 0

Левски не успя да победи Дунав Русе и двата отбора завършиха 1:1 в първа среща от кръга в първата шестица на Първа професионална лига.

"Сините" имаха превес през голяма част от срещата, и то след като поведоха в 6' след автогол на Будинов.

Големият "грешник" за домакините беше Божидар Краев, след като крилото на тима пропусна куп положения, 3 от които сам срещу вратаря.

Логичното се случи в 76', след като близо 15 минути тимът от Русе беше по-добрият на терена. Кръстев отрази удар на Костадинов, но никой не покри Аясс, който реализира с глава за 1:1.

До края Иванов спаси два удара на играчи на домакините, с което запази точката на русенци.

След като спечели срещу Лудогорец и Черно море, Дунав записа и първа точка на "Герена" от над 30 години насам. "Сините" остават втори в подреждането, но само с 4 точки аванс пред ЦСКА - София и на цели 12 зад Лудогорец.

Срещата нямаше как да започне по-добре за "сините", които поведоха още в 6'. Аниете центрира в наказателното поле, където Будинов си забоде автогол, давайки аванс на столичани.

Последваха нелоши минути за гостите, които можеха да върнат равенството, но пропиляха няколкото добри атаки по дясното крило. В 29' пък Краев опропасти страхотен шанс за "сините" след подаване на Аниете. В края на полувремето пък Самия Аясс изпусна с глава фронтално срещу вратата, само на 4 метра от вратата  - 1:0 до почивката.

Дунав започна вихрено второто полувреме и притесни сериозно своя домакин, но пък "сините" имаха куп шансове да поведат с два гола разлика. Големият грешник за Левски беше Божидар Краев, който на 3 пъти пропусна сам срещу вратаря, а освен това пропиля още две добри възможности.

Дунав пък загатна, че може да изравни, след като Будинов направи уникален пропуск, а на два пъти Кръстев показа класа при удари от близко разстояние.

И той обаче нямаше какво да направи в 76'. Костадинов напредна отляво и се озова сам срещу вратаря, като Кръстев спаси удара, но след това никой не покри Аясс, който с глава вкара на празна врата - 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички