Кокала: Роси о*ра каквото можеше да се о*ере и пак е неприкосновен

Емил Велев - последният треньор, който направи Левски шампионкоментира пред „България днес" позорната загуба с 0:1 от скромния тим на Вадуц (Лихтенщайн).

Г-н Велев, как ще коментирате този резил на Левски в Лихтенщайн?

Огромен срам за Левски в Лихтенщайн...

Левски започна с ужасяващо слабо представяне кампанията си в Лига Европа. Въпреки че остава в ролята на фаворит, "синият" клуб загуби с 0:1 от Ва...

- Защо да е резил? Това, което се случи, е напълно закономерно.

Никога досега български отбор не беше губил от тим от тази страна.

- Винаги има първи път. Очаквах да се случи нещо такова с оглед на това, което видях и в края на миналия сезон, а и сега в подготовката. Напускането на Прохазка, Панайотов и Вутов беше грешка. Няма никакъв синхрон и сработеност в този състав. Единственият, който игра прилично, беше Горанов. При гола не е виновен вратарят Митрев, а хората пред него, които оставиха нападателя да шутира спокойно.

Къде са сбъркани нещата в клуба?

- Не знам, защото не съм вътре в нещата. Ръководството не би трябвало да се вини, защото хвърли доста пари и за чуждестранен треньор, и за селекция. За мен основната причина е в треньора. Толкова дълго време да не можеш да сглобиш отбор, който да играе добър футбол. Малко ми е странно.

Трябва ли да бъде сменен Делио Роси?

- Той получава огромен кредит на доверие. Никой не мисли, че Делио Роси може да бъде сменен. Каквото можеше да се осере, се осра и пак този треньор си остава. Не вярвам да има по-радикални промени дори при отпадане от Вадуц.

Готов ли сте да се завърнете да работите на "Герена"?

- Винаги съм готов да бъда в Левски, но мен няма кой да ме потърси, няма страшно. Да не се плашат.

Какво ще се случи на реванша в София?

- Смятам, че все пак Левски ще отстрани този съперник. Това, естествено, няма да реши проблемите. Трудно може да бъде настигнат Лудогорец както от нас, така и от ЦСКА.

Още по темата

Please select answer!