Кой първи покани Павел Колев в Левски и защо той отказа на Спас Русев?


Кой първи покани Павел Колев в Левски и защо той отказа на Спас Русев?
Снимка: БГНЕС

2293 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви кога за първи път е провел разговор за евентуалното му назначение в клуба. Оказва се, че още Тодор Батков е комуникирал с директора в БФС, но не му е направил официална покана.

"Вероятно за първи път имаше подобен разговор в края на 2014 или в началото на 2015 г. в един разговор с представители на тръст "Синя България“. Тогава те поискаха съгласието ми да ме предложат за член на управителния съвет на Левски. Тогава им отговорих, че към момента няма как да приема. Интересно би ми било да помогна на клуба, защото вече приключвах с една от степените на обучението си в УЕФА и много живо се интересувах от футболен мениджмънт. Но това си остана просто един разговор.

Малко по-късно, трябва да е било март 2015 г., защото играехме с Италия и аз го организирах, изведнъж излезе в медиите, че са ме предложили. Без мое съгласие, разбира се. Но така или иначе, до официално предложение не се стигна тогава. През 2014 г. имах и един разговор с Тодор Батков, той ми се обади. В него обсъждахме - много абстрактно - под каква форма бих могъл да съм полезен на „Левски“. Тогава конкретно предложение не съм получавал. С конкретно предложение за първи път ми се обади Спас Русев през август миналата година", разкри той пред "24 часа".

"Разговорите със Спас Русев бяха винаги на четири очи, никой не е присъствал. Аз условия не съм поставял, по-скоро исках да разбера каква е неговата идея за Левски. Най-много настоявах, и съм сигурен, че това той ще го потвърди, а и да не го потвърди, е без значение, да разбера дали неговите планове за клуба са дългосрочни. Защото в този период имаше много спекулации, които достигаха и до мен, че той планира да се раздели с Левски, че търси купувач, че финансовото положение не е цветущо и така нататък. Това ме притесняваше, защото все пак ме кани човек, за когото се говори, че иска да се раздели с този клуб. Винаги, когато го питах, той ми казваше: "Не се притеснявай, плановете са дългосрочни. Аз съм собственик и ще бъда собственик", допълни директорът.

"Разговаряхме със Спас Русев около четири месеца и в края на ноември бяхме постигнали принципно съгласие аз да стана изпълнителен директор на Левски, тогава изтече и информацията. Но имаше едно много важно условие това да се случи и той пое ангажимент да го направи - аз да получа един определен набор документи. Счетоводен баланс, списък с кредитори, приходи и разходи... Междувременно се случиха други неща - дойде писмо от УЕФА, че Левски е глобен за нарушаване на финансовия феърплей и на практика е наказан, макар и с някои условности, да не играе един сезон в евротурнирите. Нещо, което аз не знаех до този момент, въпреки че това е процес, който е вървял месеци наред. Аз не бях информиран, разбрах го благодарение на това, че работех в БФС и видях писмото, когато пристигна. Така че това също беше нещо, което малко ме разочарова.

На 3 януари - това е точната дата - получих документите. Горе-долу четири месеца, след като ги поисках. След като ги прегледах, отказах на Спас Русев. Буквално няколко дни след това ми се обадиха от офиса на Васил Божков. Поканиха ме на среща, без да ми обясняват за какво става въпрос, и аз приех. На самата среща ми беше предложено да стана изпълнителен директор на Левски. От самия Васил Божков. При условие че той стане собственик. Аз приех. Почти без да задавам въпроси, разбрахме се само за някои основни неща", разясни още той.

Вижте в този материал какъв ще бъде бюджетът на Левски за следващия сезон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички