Кой и защо "блокира" футболни страници във Facebook?


Кой и защо "блокира" футболни страници във Facebook?
Снимка: БГНЕС

4556 0

В последните дни десетки страници посветени на различни футболни отбори бяха изтрити. За това съобщиха привърженици в социалните медии, като сред засегнатите са страници, свързани с Левски и ЦСКА.

Още вчера от страницата във Фейсбук на сектор Г - "Фенклуб сектор Г", беше премахната от социалната мрежа, алармираха фенове на ЦСКА.  "Червените" фенове заявиха, че публикация от вече далечната 2016 година е била докладвана неколкократно в последните дни и часове, а това е довело от изтриването на цялата група, която имаше десетки хиляди последователи. А въпросната публикация е била срещу Кирил Домусчиев.

Часове по-късно обаче стана ясно, че пострадалите страници са много повече и не са само за ЦСКА. Едни от най-големите страници на привърженици на Левски също са премахнати. "Сектор Б се забавлява", "Сектор Б", както и страницата на на фракцията Южна Дивизия също вече не може да бъдат намерени. Засегнати са и такива на пловдивските Локомотив и Ботев, Миньор Перник,Спартак, Хебърм както и на румънския Стяуа.

Вече из социалните мрежи се разпространява и страница, за която се спекулира, че е замесена в масовото триене, тъй като в последните дни публикува всяка една страница, която вече е изтрита. Името на страницата е Op Racism Bulgaria, а в описанието ѝ пише "Целяща страници, групи и профили, промотиращи расизъм, хомофобия и дискриминация". Членове от организацията не бяха открити за коментар.

Като друга възможна причина за свалянето на страниците може и да автоматично премахване от Facebook. В края на миналата седмица  от ръководството на Facebook заявиха, че ще блокира "похвала, подкрепа и презентиране на бял национализъм и сепаратизъм" във Facebook и Instagram от следващата седмица. Гигантът на социалните мрежи обеща също да подобри способността си да идентифицира и блокира материали от терористични групи. Потребителите на Facebook, които се стремят към обидни думи, ще бъдат насочени към благотворителна организация, която се бори с крайнодесния екстремизъм.

А кой ще ръководи дербито между ЦСКА и Лудогорец за Купата и какви са всички наряди - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички