Каранга вече е най-резултатният чужденец в мачовете между Левски и ЦСКА


Каранга вече е най-резултатният чужденец в мачовете между Левски и ЦСКА
Снимка: БГНЕС

2330 0

Фернандо Каранга стана чужденецът с най-много голове в шампионатно дерби между ЦСКА и Левски. Той вече има 3 на сметката си, а до момента нито един иностранец не бе вкарвал повече от две попадения (за отбелязване е, че Серджиу Буш има 4 гола в дербито - по два за ЦСКА и Левски, но попаденията му за сините са в турнира за Купата).

Първият път, в който бразилският таран се разписа срещу сините, бе на 29 април 2017 година, когато армейците спечелиха с 3:0. Тогава той вкара с глава, Фернандо реализира и в предишния сблъсък за първенство между съперниците - в локвите на 18 март тази година, когато донесе успеха на тима си с 1:0. Това бе десето поредно дерби, в което чужденец вкарва за един от двата отбора. За последно сблъсъкът бе решен с попадение на българин на 15 март 2014 г., когато в третата минута на добавеното време за 1:0 за ЦСКА се разписа защитникът Пламен Крачунов.

С точния изстрел на Енрике головете за ЦСКА, дело на легионери станаха 28. Паулиньо пък направи "вносните" попадения за сините 14. Първият гол на иностранец в дербито въобще, както и последният, бе също на южноамериканец и пак за ЦСКА - колумбиеца Бернардо Редин на 5 май 1991 г. за крайното 1:1.

Иван Горанов пък вкара първия си гол за Левски. Той стана първият българин, реализирал за сините в дербито след Радослав Цонев, който се разписа пои 1:3 на 21 април 2014 година. Вчера за шести път Левски стигна до 2:2 срещу ЦСКА, след като изоставаше с 0:2. За първи път това се случи през март 1954 година, когато Стефан Божков и Крум Янев дават добър аванс на червените до 21-ата минута, но през втората част той бе стопен от сините с попадения на Димитър Попдимитров и Стефан Абаджиев-Теко.

Предишният случай, в който се повтори сценарият от миналата вечер, бе през есента на 2004 година, когато сините изоставаха след попадения на Стойко Сакалиев и Христо Янев от дузпа, но след това стигнаха до равенството благодарение на Димитър Телкийски и Даниел Боримиров. ЦСКА само веднъж е правил това нещо - на 17 септември 1988 година. Тогава Левски повежда с 2 гола на Васил Драголов, но Емил Костадинов и Стефан Бачев реализират за червените.

В края на снощния мач сините можеше да стигнат и до трето попадение. Те не са вкарвали 3 гола на ЦСКА в последните 37 шампионатни дербита, пише „Тема спорт”. Предишният случай, когато това се случи, бе на 6 март 1999 година, когато Левски спечели с 3:2 на стадион "Славия".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички