Камбуров прекрати головата си суша в отписан от Левски мач


Камбуров прекрати головата си суша в отписан от Левски мач
Снимка: Оф. сайт на Берое

6572 0

Берое победи Левски с 3:1 в последния за двата тима мач в Първа лига за сезона. Попаденията за "заралии" вкараха Рубен Бригидо и Мартин Камбуров, който бе точен на два пъти. За "сините" се разписа Валери Божинов от дузпа. Този резултат обаче не промени класирането и столичани завършиха трети с 66 точки, докато старозагорци са четвърти с 58 пункта.

Левски започна мача с доста промени в стартовия състав, като бяха спестени важни играчи за предстоящия бараж за Лига Европа срещу Етър. Титуляри в Стара Загора бяха няколко юноши. Мартин Камбуров пък оформи 15-ия гол на своята сметка през сезона и общо 18-и във вратата на една от любимите си жертви.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата добра ситуация в срещата дойде в 12' на мача. Гостите от Левски пресираха съперника и се стигна до грешка в редиците на Берое. Станислав Иванов отне и подаде към Валери Божинов. Нападателят от своя страна върна към Давиде Мариани, който стреля добре, но покрай целта.

След 28' игра обаче момчетата на Александър Томаш откриха резултата. Василев намери добре Камбуров, който от своя страна свали с глава за Бригидо,а последният разпечата вратата на "сините" с удар от въздуха - 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Малко време трябваше на Берое, за да удвои аванса си пред "сините". В 50' в една не много бърза атака Бригидо намери Камбуров пред наказателното поле, той се справи лесно с Унтонджи и преодоля Николай Кръстев. В ситуацията вратарят на Левски определено можеше да се намеси по-добре. Интересното е, че ветеранът в състава на "заралии" с това попадение прекрати тримесечна голова суша, която го мъчеше.

В 54' треньорът на "сините" пусна още един юноша на терена - Илия Юруков смени неубедилия днес Еркебулан Сейдахмет. В 61' и Томаш направи първа смяна - излезе Александър Цветков, в игра влезе младият Стоян Иванов. 

В 70' Матеус Леони повали Станислав Иванов на границата на наказателното си поле и Левски получи правото да изпълни дузпа. С 11-метровия удар се зае опитният Валери Божинов, който бе безапелационен - 2:1!  В 78' Берое бе близо до реализирането на трети гол, след като Стоян Иванов получи страхотен извеждащ пас и стреля, но Кръстев спаси. После Ивайло Иванов побърза да изчисти топката. Минута по-късно Георги Тодоров направи и последната си смяна, заменяйки Деян Иванов с Томислав Папазов.

В 78' Берое бе близо до реализирането на трети гол, след като Стоян Иванов получи страхотен извеждащ пас и стреля, но Кръстев спаси. После Ивайло Иванов побърза да изчисти топката. Минута по-късно Георги Тодоров направи и последната си смяна, заменяйки Деян Иванов с Томислав Папазов

В ' Стоян Иванов се справи със защитата на Левски и отправи удар, който по всичко личеше, че влиза във вратата на Кръстев, но Камбуров дотича до топката и я насочи още по-убедително в празната врата. Така голът бе записан на неговата сметка. 

Преди мача

Отборите на Берое и Левски се изправят днес един срещу друг в последния мач на двата тима от сезона в Първа лига. Срещата в Стара Загора е без значение и за двата тима, като "заралии" нямат шанс да играят в Европа, а "сините" със сигурност ще играят бараж, за да стигнат до Лига Европа.

Очаква се в днешната среща Георги Тодоров да заложи изцяло на резервни състезатели, за да запази титулярите си за баража във  вторник. Тогава софиянци ще посрещнат на "Георги Аспарухов" тима на Етър.

Към момента 26-кратните шампиони имат 66 точки на третата позиция. Момчетата на Александър Томаш пък са 4-ти с 55 пункта.

СЪСТАВИ:

Берое: Перниш, Желев, Алкан, Мешка, Цветков, Камбуров, Бандаловски, Василев, Леони, Бригидо, Минчев

Левски: Кръстев, Нганиони, Д. Иванов, Унтонджи, Цветкович, Райнов, Мариани, Ст. Иванов, М. Петков, Сейдахмет, Божинов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички