Каквото и да става, "Левски" не трябва да пипа треньора


Каквото и да става, "Левски" не трябва да пипа треньора
Снимка: БГНЕС

2000 0

Бившият треньор на "Левски" Стефан Грозданов анализира ситуацията в клуба кръг след началото на сезона. Ето какво сподели той пред "Меридиан мач".

"Левски" тръгна по чисто нов път и това е видно с просто око. Като започнем от новата политика на рестрикции на бюджета и преминем през новия тим, новата политика, новите играчи... Много е рано за оценки, по-голяма част от попълненията изобщо не са играли в първия двубой с "Ботев". Пътят няма да бъде лек от чисто спортно-техническа гледна точка. Няма как без финанси да се привличат футболисти със сериозни визитки, друг е въпросът дали вършат работа дори и те. На Стойчо Стоев ще му трябва време да изгради стила, който иска, но вярвам, че ще успее да се справи.

Оценки на този проект ще може да се дават едва след 6-7 кръга, когато целият тим ще е сглобен, тогава ще може вече да се види част от продукцията от работата на Стоев. Преди това е просто прибързано.

За чужденците все още не искам да давам мнение, защото са играли твърде малко. За Георги Костадинов обаче мога да кажа отсега, че ще бъде водещата фигура в "Левски", а защо не и в националния отбор. Страхотен играч, който на всичкото отгоре е много работоспособен. Той се справя страхотно и в двете фази на играта и е големият удар в селекцията на "Левски".

Голям шанс трябва да получава и Деян Иванов. За пръв път гледам това момче, но има много качества. Срамотия е за толкова години един защитник да не бъде наложен в отбраната на "Левски". Дори един! А минаха оттам толкова много чужденци, българи, всякакви. Нека му дадат шанс. Този период на намаление на финансите е много важен за "Левски" и дава шанс да се обърне внимание на собствената школа. Това е нещо прекрасно, за което алармирам отдавна.

Иначе за "Левски" ще бъде трудно и се надявам Иво Тонев и Георги Иванов да не се поддават на всякакви фенски и други външни влияния. Каквото и да се случи, "Левски" не бива да пипа треньора, не бива да се отклонява от курса. Резултатите ще си дойдат, само е необходимо малко търпение. За какво ще се бори "Левски"? Още е рано да се каже, зависи от това каква работа ще свършат. Но казвам само, че няма от какво да се плашат. Разликата в класите не е толкова голяма. Виждаме, че Лудогорец е в криза, но въпреки това само те са малко по-напред като потенциал. Всички останали отбори са равни по сили, независимо кой се фаворизира от специалисти и медии. Всичко е пред "Левски" и си зависи от тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички