Какви са възможните наказания и санкции за Левски?


Какви са възможните наказания и санкции за Левски?
Снимка: БГНЕС

3589 0

Огромни санкции грозят Левски заради бруталната проява от страна на феновете. В началото на второто полувреме в мача срещу ЦСКА от сектор "Б" на стадион "Васил Левски" полетя самоделна бомба, която падна близо до полицаите и рани служителка на реда, която имаше реална опасност да изгуби зрението си с едното око.

От Дисциплинарната комисия със сигурност няма да подпинат случая, а въпросът е какво точно ще бъде наказанието. За подобно провинение "сините" може да бъдат наказани от една до три срещи.

Случката може да се тълкува, според дисциплинарния правилник на централата, като "Хвърляне на предмети по пистата, към терена или трибуните – преди, по време и след края на срещата" (чл. 37). Ако от ДК счетат, че последствията са "тежки", то   "сините" могат да бъдат наказани с глоба от 30 000 лв. и да играят без собствена публика в следващите 3 домакински срещи.

Това означава, че от "Герена" няма да имат подкрепа в мачовете срещу Верея"(21 април), реванша от полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА (25 април) и домакинството от първенството на "Ботев" (4 май). Мачът срещу пловдивчани бе обявен от клуба като начало на чествания по случай 75 години от рождението на "синята" легенда Георги Аспарухов-Гунди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички