Как "Левски" се оказа виновният?


Как "Левски" се оказа виновният?
Снимка: БГНЕС

4493 1

Факт е. Дисциплнарната комисия взе решение да изхвърли Литекс от А група, заради скандалното изваждане на тима от „Герена“ по време на мача с „Левски“. Това всъщност изобщо не би трябвало да е изненада предвид правилника на БФС и какво следва в конкретния случай.

В България обаче за съжаление вече сме свикнали да очакваме неочакваното. Каквото и да направи Българският футболен съюз в последствие все се оказва грешно или по-скоро неудобно . Със сигурност прекратеният мач на „Георги Аспарухов“ не само е номер 1 във вечните скандали между двата тима, но и един от най-големите в последните 20 години.

Пълен парадокс е и изказването на извадилия Литекс от терена Стойчо Стоилов. Малко след това самият той призна, че дадените червени картони всъщност ги има, но е преляло чашата на търпение. Тук идва и основният въпрос, защо тогава Стоилов се яви на терена, без бял кон, но все така мислещ, че раздава правда в българския футбол.

Веднага след мача целият фокус от скандал се измести върху „Левски“ . Голяма част от футболните хора дружно и в един глас хвърлиха вината върху „сините“. Защо феновете се радвали, защо футболистите празнували, защо няма червен картон и за Веселин Минев и как всичко случващо се е в полза на „сините“? Да, ама не! В решаващата фаза на първенството вероятността „Левски“ да остане на 5 точки зад Лудогорец е огромна, което ще направи задачата за титла много трудна. Най-вероятно и за това „сините“ сами са си виновни.

КОЙ И ЗАЩО ПОГРЕБА ЛИТЕКС И КАК ЦСКА МОЖЕ ДА СЕ ОЗОВЕ В "А" ГРУПА

За Купата на България вече е ясно. По ирония на съдбата те отпаднаха именно в Ловеч от Литекс в мач, където отново имаше съдийски грешки и един отменен гол на столичани. Грешка, която може да се каже, че постави началото на драматичен филм в 2 епизода. Вторият, финален беше в София.

Всъщност и това не е нещо ново. В последните години няма пропуснат сезон, в който да не се говори, че има „директива „Левски“ да е шампион“, нещо, което не се е случвало от 2009г... Сами може да си направите равносметката. Обичта на „сините“ фенове е безгранична и това неведнъж е доказвано, както и фактът, че лагерът на тези, които са против „Левски“, също не е малък. Колкото и клиширано, толкова и истина - футболът е създаден за феновете, а когато любовта e истинска, то нищо не би могло да я пречупи, дори най-силната буря...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички