Иво Тонев: Освободихме Стойчо единодушно, взехме Люпко с цел да...


Иво Тонев: Освободихме Стойчо единодушно, взехме Люпко с цел да...

903 0

"Както беше обявено, решението да бъде освободен Стойчо Стоев беше взето с единодушие. Със същото единодушие беше одобрено и назначаването на Люпко Петрович за треньор на Левски". Това заяви единият от собствениците на "сините" Иво Тонев.

В интервю пред клубната телевизия ЛевскиТВ Тонев говори за бюджета на клуба за следващия сезон, както и за целите пред първия отбор за предстоящата кампания.

"На първо място от тримата мажоритарни акционери беше поет ангажимент до 30-ти юни да бъде предложен на УС бюджет за следващата година, който да бъде одобрен. По този бюджет се работи вече от около месец, така че предполагам, че до края на юни ще бъдем напълно готови и ще има възможност УС да бъде подробно запознат с него и той да бъде гласуван и одобрен".

Вижте новите екипи на "Левски" (СНИМКИ)

"Бяха обсъдени и отношенията вътре в УС, между нас като членове, като хора, които работим и се стараем да правим всичко най-добро и да даваме адекватни и разумни решения за бъдещето на Левски. Бих искал да обърна внимание на всички, че от повече от една година Левски се управлява по един абсолютно нов начин за България. Част от нашия УС са фенски организации. Продължаваме всички да считаме и да вярваме, че това е правилният модел за управление. Допускали сме до момента грешки, вероятно и за в бъдеще ще допускаме. Много трудно се гради доверие и много лесно се губи. Това, което искам всички да знаят, е, че не се взимат лесно решения в УС. Водят се много сериозни спорове, както и миналата седмица, когато обсъждахме решението си относно Стойчо Стоев, отново се водиха много дълги разговори, бяха изказани много мнения", коментира Тонев.

"Аз ще продължа да спазвам веруюто си, че каквото си говорим на тази маса, трябва да остане на тази маса. Няма да си позволя да изнасям информация от разговорите, които сме водили и по какъв начин са преминали дискусиите. Това, което трябва да се знае от всички хора, е, че Левски не е нито на нас като мажоритарни акционери, нито на НКП, нито на Тръст Синя България. Левски е на всички и решенията в този УС не се взимат нито от нас като мажоритарни акционери, нито от Тръста, нито от НКП. Решенията се взимат от всички членове на УС. Както беше обявено, решението да бъде освободен Стойчо Стоев, беше взето с единодушие. Със същото единодушие беше одобрено и назначаването на Люпко Петрович за треньор на Левски".

Ясни са българските играчи, които иска "Левски"

"Промяната е направена с цел да бъде развит нашият отбор, да има много по-голямо самочувствие, да бъде доразвит стилът на игра, който беше изграден от Стойчо Стоев. Тук е моментът да изкажа своята благодарност към него. Той е човек, който премина през трудни периоди за Левски и заедно със спортния директор съумяха да се справят в ситуацията, в които бяха изправени. Но мнението категорично на целия УС беше, че оттук-нататък ние трябва да търсим по-добро развитие, допълнително надграждане на това, което беше направено през тази една година и по този начин се спряхме на Люпко Петрович - човек с изключителен опит, човек, който е постигнал успехи в различни отбори, включително и в Левски. Тази промяна е направена с цел по-добро бъдеще за Левски и очаквам да бъде подобрена от всички", допълни председателят на УС.

"Изискванията, които сме поставили пред Люпко Петрович, са ясни. Това е завоюване на шампионска титла, на Купа на България, максимално добро представяне в Европа, но нещо, което е изключително важно и не трябва в нито един момент да минава на втори план, това е да бъдат развити нашите млади футболисти, както български, така и чужди. Ние имаме желание да развиваме и собствени кадри, добри треньори, които в бъдеще Левски да може да разчита на тях. Така че нашите очаквания към него са свързани и с това. Нашите фенове би трябвало да оценят неговата работа, в зависимост от това какви резултати ще постигне. А не на подмятанията или на подхвърлянията на различни хора, които гравитират и се стремят да всяват смут, не от вчера и няма да спрат и утре".

"Обръщам се към всички левскари - предстои ни една година, в която всички искаме да станем шампиони, искаме да постигнем сериозен успех, да се представим максимално добре и в европейските турнири. Това е година, която няма да бъде лесна за никой. И в тази година можем да успеем, само ако бъдем единни, всички заедно - клуб, администрация, УС, собственици, фенове, всички до един. Всички заедно. Левски е силен, когато е единен. Когато публиката е на стадиона и подкрепя отбора си безрезервно", завършва Тонев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички