Ивков: "Левски" вече има облик, но закъсня с налагането на юношите


Ивков: "Левски" вече има облик, но закъсня с налагането на юношите

2147 0

Легендата на "Левски" Кирил Ивков коментира каква е ситуацията в любимия му клуб към настоящия момент пред "7 дни спорт".

Няма как истински левскар или човек като мен, който дълги години се е занимавал с школата на "Левски", да не се радва на това, че в първия отбор пробиха 5-6 момчета, които са наш продукт. Лошото е, че от време на време треньорите се оправдават с младите за някоя от загубите, че те са виновни едва ли не. Налагането на тези момчета, които в момента играят редовно за първия отбор на "Левски", за мен закъсня. Защо трябваше да играят така наречените звезди от чужбина миналата година, когато отборът игра във втората шестица на "А" група? Нищо не пречеше налагането да започне още тогава и от този сезон в титулярите да гледаме още двама или трима "сини" юноши. Давам за пример близнаците Ради и Боби Цоневи. Сигурен съм, че във всеки друг отбор от "А" група те щяха да са титуляри. От 2-3 години на тях не им се дава толкова голям шанс, колкото заслужават.

Не казвам, че постоянно трябва да играят 7 момчета от школата като титуляри, това няма как да стане, защото знаем какви са амбициите на "Левски". Когато има възможност младите да бъдат наложени, каквато имаше миналата пролет, те пак стояха резерви на Педро и разни други, които си биха камшика след края на сезона.

В последните години се получава горе-долу така, че Черно море е най-неудобният съперник за "Левски". Варненци са "крив" отбор, а на "сините" им липсва много важна фигура в последните мачове - централният нападател. Иначе си личи, че отборът има почерк и не играе лошо, но няма кой да материализира усилията на останалите. Колкото се може по-бързо този отбор трябва да има изявен централен нападател. Хубаво е това, което се чува, че Наско Курдов може да играе на "Тича", защото за "Левски" е важно да спечели това гостуване. Победата ще позволи на "сините" да останат близо до първите в класирането, макар и на този ранен етап от сезона. Ходи играй добре и със самочувствие, когато след първите 6 кръга изоставаш на 10 точки от третото място. Тогава никой няма да те пита обиграваш ли или не отбора.

"Левски" закъсня много с налагането на юношите си и последният пример за това е Деян Иванов. Той е изключителен мъжкар, който обича "Левски" до безсъзнание, и изключителен талант. Здрав е физически и не го е страх да влиза в единоборства, а играе и контузен, стиска зъби. Той просто обича играта и "Левски", затова е и един от малкото, които плачат след загубите. "На "Герена" трябва да има повече такива като него и близнаците Цоневи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички