Иван Вуцов: С Русев "Левски" го чака светло бъдеще


Иван Вуцов: С Русев "Левски" го чака светло бъдеще

946 0

Бившият треньор на "Левски" Иван Вуцов коментира пред "Тема Спорт" решението на новия собственик Спас Русев да извади феновете от Управителния съвет на клуба. Той взе отношение и около представянето на "сините" от началото на сезона, както и наближаващото вечно дерби с ЦСКА, което е на 15 октомври.

Г-н Вуцов, новият собственик Спас Русев реши да извади феновете от Управителния съвет на Левски. Правилно ли беше това според вас?

- Решението на Спас Русев да извади феновете е правилно. Те нямат място в ръководството на Левски. Не може привържениците да решават кой да е треньор, каква да е политиката на клуба и така нататък. Това не им е работа. Не може публиката да преценява кой какво да прави, досега до някаква степен бе така.

Разбира се, че могат да изказват мнение за назначението на треньори, селекцията, ръководството, но не и те да взимат решението и да са последна инстанция. В крайна сметка феновете не трябва да оказват влияние за тези процеси. Не става така, както го мислят - с нареждане и заповед.

Запалянковците са толкова много, че ако ги съберете на едно място, няма да се получи едно мнение. Един ще казва едно, втори ще казва съвсем друго и така до безкрай. Но вече казах - не им е и работа да го правят. Ако е, тогава за какво е старши треньорът. По-добре в такъв случай да няма наставник и те да решават, да събират отбора и да правят подготовка. Така клубът ще спести една заплата.

Феновете се притесняват, че когато не са в Управителния съвет, няма да има надзор върху това, което се прави, и ще се прикриват някои процеси. Смятате ли, че това е възможно?

- Какво ще се прикрива?! Сладкото от мушмули ли?! Няма такова нещо, всичко ще е наяве. Виждате и състава, виждате кои играят, какво има да прикриват.

Притесненията им са свързани с финансовата част. Опасенията на феновете са, че може да се стигне до положението в последните месеци от управлението на Тодор Батков, в които Левски бе сериозно задлъжнял.

- Няма такива работи, финансови проблеми не може да има. Сега Левски разполага със собственици, които си държат на своето. Това не е държавно предприятие да крадеш от него или да прикриваш някакви работи, както бе едно време. Кой ще краде от Спас Русев или например от Васил Божков? Това е отживелица и няма как да се случи. Не познавам хората, на които новият собственик повери властта. Виждам, че има една жена (б.р. - адвокат Диана Иванова), която замени Баждеков в Управителния съвет. Чета и се информирам от вестниците, но не я познавам тази личност. Русев даде власт и на сина си (б.р. - Евгени), довери се на свои близки хора. Той им има доверие не защото мисли за грабеж и крадене, а защото ще свършат работата така, както иска. Това доказва, че намеренията му спрямо Левски са много сериозни.

Светло ли е бъдещето на Левски в такъв случай?

- Сега ако Левски няма светло бъдеще, то кога? Лошото е, че отборът и клубът изпуснаха много моменти и Лудогорец избяга доста напред независимо от загубата срещу ПСЖ (1:3). Разградчани направиха повече от Левски в последните години и ще бъде трудно да ги достигнем. Ще ги борят, ще ги борят, ама няма кой. Ако и сините не ги гонят, няма кой да им опонира, защото ЦСКА е разпердушинен, Литекс се разтури, а Черно море, Берое, Локо Пловдив и Ботев Пловдив не са дорасли.

Каква е оценката ви за представянето на отбора от началото на сезона? В момента сините са лидери в класирането и макар да изпитват трудности в игрово отношение, печелят срещите си.

- Не мога категорично да кажа, защото съм загубил леко представа, понеже не съм ги гледал скоро. Смятам обаче, че ще намерят сили и възможности да подобрят качеството на състава и да възвърнат старата си слава. На Левски освен титли и купи друго не му прилича. Реално шансовете на сините да застрашат Лудогорец са най-големи. Засега не мисля, че ще успеят да ги преборят още този сезон, но трябва да се стремят към това нещо. Лудогорец е стъпил здраво на земята и гледа напред.

През зимата се очаква Спас Русев да отпусне пари за трансфери. Къде трябва да се подсили отборът?

- Сигурно ще опитат да вдигнат нивото, без да се търси, няма да стане. На улиците не може да се намерят по-добри футболисти. Начинът е с търсене, питане и гледане. Много добре знаят какво трябва да намерят.

Левски е в силна серия, но ги чака скоро дерби с ЦСКА. Може ли това да ги извади от графика "титла"?

- Не, това няма как да ги разклати. Мисля, че Левски е в по-добро състояние и ще победи ЦСКА, въпреки че когато се срещат двата отбора, моментната форма не е важна, а психическата нагласа и как ще подходи треньорът. Сините обаче имат предимство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички