И Тодор Батков отговори на Мъри: Да заповяда да му опресня паметта


И Тодор Батков отговори на Мъри: Да заповяда да му опресня паметта
Снимка: Иван Йочев

1820 0

Бившият президент и собственик на Левски Тодор Батков също се включи по темата с претенциите от страна Станимир Стоилов. Той си поиска задълженията към него от периода 2004-2008 година, когато именно Батков управляваше "сините".

"Срамно е! Нямам думи да коментирам това, което Мъри изявява като претенции и постъпката му. Нека Стоилов заповяда при мен в офиса да му опресня паметта. Ще му припомня много неща, които той знае, но може и да е забравил. И документи ще му покажа. Левски е напълно изряден към Стоилов и това е документирано", заяви Батков пред "Блиц".

"Той беше пребогато възнаграден за стореното от него на раздяла. Стиснахме си ръцете като мъже и с изчистени задължения, когато се разделихме през 2008 година. Когато си тръгваха от Левски с Наско Сираков, бяха ядосани, но доволни от това, което им дадох - стимулирах ги богато. Всеки получи това, което му се полага. Бяха ядосани, защото обичат Левски, но удовлетворени от финансовите средства, които получиха", започна Батков.

"Стоилов е успял, заслужил, уважаван и обичан, но трябва да стои здраво стъпил на земята. Не искам да давам съвети на хора, които са станали много велики, но... Нека да замълчат, ако нямат сили да се извинят. И ако могат да помогнат на Левски!", допълни още той. 

"Странно е да има претенции към клуба, който го направи футболист, направи го успешен треньор и го направи това, което е в момента. Аз лично, на собствен риск го поканих да стане треньор на Левски през 2004 година. Тогава всички изкарахме късмет - аз, той и Левски. Но категорично заявявам отново, че Левски не дължи пари на Стоилов от времето, в което той бе треньор на клуба".

"Не знам какъв консултатски договор е подписвал след моето напускане. Нито съм казвал да го подписват. Но няма как да му се дължат пари за консултации при положение, че в същото време той има договор с друг отбор - Астана. Ще ви кажа нещо - за пробива в Лига Европа футболистите и спортното ръководство получиха по 130 000 евро премия на човек. Това нямане на пари ли е?!

"За участието в Шампионска лига - дадох на футболистите и ръководството 1/3 от чистата печалба. Това нямане на пари ли е?! Да, през 2004 година намалих заплатите, но все пак те всички бяха много добре платени. Плащахме всички данъци, осигуровки и т.н. Левски бе напълно изряден. От УЕФА получихме 7,3 - 7,4 милиона евро. Дори направиха реверанс към нас и ни оставиха всички пари от билети. Извадих всички разходи и 1/3 от чистата печалба я разделих между футболисти и треньори", каза  още Батков.

"Накрая искам да призова всички, които обичат Левски, за обединение. Нека всеки подкрепи клуба и нека всички, които го обичат, да се обединят. И нека оставим фактите и делата да говорят", завърши Тодор Батков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички