Гугутката пред Sportline: Внесохме милиони в хазната, а ни плюят!


Гугутката пред Sportline: Внесохме милиони в хазната, а ни плюят!
Снимка: БГНЕС

2112 0

Фанатичната подкрепа на 15 000 фенове за "Левски" на финала за Купата срещу Черно море остана на заден план за сметка на погрома на стадион "Лазур". След поражението от "моряците" тръгнаха упреци от фенове на тима и от чужди привърженици, че "нормален" запалянко не може да отиде на стадиона, за да гледа мач на любимия тим, тъй като там вилнеели дрогирани и пияни "сини" фенове. Sportline.bg се свърза с председателя на Националния клуб на привържениците на "Левски" - Владимир Владимиров, за да коментира тези и други теми, свързани със Сектор "Б".

Г-н Владимиров, след финала в Бургас хората запомниха феновете на "Левски" повече с погрома на "Лазур", отколкото с подкрепата. Защо се случи така?

- Всички фенове на "Левски" отидохме в Бургас с нагласата да вдигнем купата и с голямо настроение. Разочарованието им дойде в повече. Не мога да обвинявам хората. Счупени са 800 седалки, съжаляваме за това, ще ги платим. Иначе в Бургас не знам наши фенове да са чупили и да са громили. Внесохме в хазната на града не знам колко милиона лева, това също не бива да се пренебрегва.

Защо се стига до този парадокс - фенове на "Левски" дават пари за клуба, някои отделят от залъка си, а други го натоварват с глоби?

- Винаги е било така. Не само на "Левски" се налагат глоби, но нашите са повече. Не знам защо са повече. Кампанията "Левски е твой" ние я правим. Относно случилото се в Бургас - ние не можем да отговаряме за 15 000 фенове.

От коя фракция са онези, които чупиха седалки?

- Не бяха от организираните фенове, а отделни хора. Мисля, че са били към 70-80 човека, останалите си тръгнаха веднага. Аз бях в сектор "А" тогава. Като видя, че се чупи, веднага правя забележки, стюардите и те опитаха да спрат онези момчета. Прекалено много се отдаде на това чупене на седалки. А не се видя забележителната подкрепа, която оказахме на отбора. 120 минути не спряхме да пеем, направихме и хубава хореография.

Напоследък се шири мнението, че нормален привърженик на "Левски" не може да отиде на мач на тима, тъй като на стадиона ходели дрогирани и пияни хора. Как ще го коментирате?

- Не видях такова нещо, видях 15 000 нормални фенове. Търсят си извинения тези, които не им се ходи на мач с Хасково. Аз бях в Бургас с моите две дъщери, с племенницата и със съпругата. Видях много хора със семействата си, много деца. Ако имаше стадион с 30 000 места, и него щяхме да напълним. Тези 15 000 какви бяха - все ненормални привърженици ли?

Много от медиите са виновни, има и много хейтъри, които се опитват да омаловажават това, което правим. Както стана с паметника на цар Самуил. Аз лично се радвам, че имаме такъв паметник в София и се надявам да увековечим всички български владетели.

Имаше ли фенове на Лацио на мача в Бургас?

- Имаше, да, десетина бяха. Подкрепиха отбора. Дойдоха и няколко души от Унгария.

Истина ли е, че има арестувани фенове на "Левски" в Рим след Лацио - Рома?

- Не е вярно това, знам момчетата, които отидоха да подкрепят Лацио, бяха седмина-осмина, всички се върнаха. Няма арести.

"Искам от новия сезон да видим "Левски" в друга светлина. Да вземат най-после трофей и да зарадват милионите си привърженици", завърши Гугутката пред Sportline.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички