Гонзо е чудото на Херо в Левски


Гонзо е чудото на Херо в Левски

1762 0

Темата "Димитър Димитров" отново е актуална на "Герена". Сагата заприлича на същински турски сериал. Започва се офанзива за Херо, той отказва всеки път с различен мотив и тъкмо да помислим, че всичко е приключило, сценаристите измислят нов сезон. И се започва всичко отначало. Сега отново се говори за Херо на "Герена", а развръзката ще е ясна до няколко дни.

Че Димитров е сред най-добрите и реномирани треньори у нас, е вън от всякакво съмнение. Че разбира от футбол, също е вярно. Че правеше от нищо нещо в Черноморец години наред, също е така. В това, че е голям левскар, също едва ли някой се съмнява. Само че дори за най-големите привърженици на Херо дойдоха малко в повече думите на Тодор Батков, че е "правил чудеса в Левски". Какви точно са чудните чудеса на Херо?

Ако погледнем сухите факти, ще видим наистина впечатляващи резултати - златен дубъл в края на сезона и три победи над ЦСКА. С много уговорки обаче. В първенството Херо бе загубил почти спечелената титла. Той пое отбора на 7 точки пред ЦСКА на полусезона. Преднината набъбна още повече, за да бъде съкратена за няколко кръга на едва 2 срещу дестабилизиран и дори слаб вечен съперник.

Стигна се дотам "сините" да решават всичко в пряк сблъсък, в който бяха надиграни тотално насред "Герена", роди се митът за автогола на Легендата и само лудият късмет и... Георги Иванов спасиха Димитров от грандиозен провал. Всъщност точно Гонзо, с който Херо може да се окаже партньор под някаква форма в клуба, е голямото чудо, за което Тодор Батков говори. Защото именно Гладиатора вади кестените от огъня безброй пъти в единствения полусезон на бургаския специалист в клуба. Кървавият гол в 90-ата минута срещу ЦСКА е само апотеозът на това.

По-рано през сезона отново Гонзо добутва Левски до успех над "червените", само че за Купата на България. Иванов е точен при изключително важния успех с 1:0 на стадион "Българска армия" на 1/4-финала, с което дава солидна преднина преди реванша, а тогава разпасаната "червена" команда е довършена с 3:1.

Да не говорим за финала, когато просто не се виждаше как Левски ще спечели, преди отново Гонзо от нищото да вкара минути преди края за 1:0. В добавеното време попадение на Бисер Иванов реши окончателно интригата. Към това добавяме, че Херо през мач беше наказан, включително и в решителната за титлата битка с ЦСКА.

Всичко това идва да покаже, че специалистът не е направил чудеса на "Герена". Да, със сигурност е добър треньор и си е свършил работата, щом в края на сезона "сините" прибраха всички отличия във витрината си. Нека обаче не се забравя, че по това време Левски бе безспорно най-добрият тим у нас, с мощен финансов гръб и след половингодишна школовка при носителя на КЕШ Люпко Петрович. Да станеш шампион с онзи отбор на "сините" е нещо подобно, като да се тупаш в гърдите, че си надвил конкуренцията у нас с Лудогорец при целия финансов ресурс на Кирил Домусчиев. Така че нека не говорим за чудеса. Херо със сигурност може да помогне на клуба под някаква форма, със сигурност ще бъде добре приет от фенове и всички други, които обичат Левски, но еуфория не бива да има, защото доста по-големи месии се провалиха в клуба в последните години.

Мачовете на Димитър Димитров начело на Левски:

Черноморец - Левски 2:3

Левски - Шумен 3:0

Спартак (Вн) - Левски 0:1

Локо (Сф) - Левски 1:1

Левски - Берое 2:0

Беласица - Левски 0:0

Левски - Литекс 1:1

Нефтохимик - Левски 1:1

Левски - Велбъжд 3:0

Миньор (Пк) - Левски 3:2

Левски - ЦСКА 1:0

Славия - Левски 0:2

Левски - Добруджа 2:1

Ботев (Пд) - Левски 1:2

Левски - Пирин (Бл) 1:0

Баланс: 15 мача, 10 победи, 4 равенства, 1 загуба, г. р. 25:10

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички