Глупост след глупост в "Левски"


Глупост след глупост в "Левски"

3389 1

Едва пукна първа пролет, и в „Левски” вече слънчасаха. Окончателно и, както по всичко личи, безвъзвратно. Първо Гонзо, в опитите си да оправдае личния си провал, спомена нещо от сорта, че „било нормално” отборът му да е седми „с оглед на представянето му” досега.

Ще си позволим да отбележим, че инженер Иванов приказва глупости на търкалета. И е на път да свърши още една глупост, ако е вярно, че е привикал на сериозен разговор новия треньор Стойчо Стоев. За всички е ясно, че колкото е виновен Стоев за равенството с „Хасково”, сто пъти по-виновен е Гонзо, заради когото е цялата тази съсипия. И ако някой трябва да си ходи, това е господин инженера. Но, както често се случва в „Левски”, накрая може да го отнесе точно този, който не трябва. Тоест Стойчо Стоев, на когото вече му пече изгонването.

Това са новините от отбора. Новините от ръководството обаче са още по-обезпокоителни. Научаваме, че „Левски” има още една седмица срок, в който да намери отнякъде цял милион лева. Иначе лиценз за Европа ще има на куково лято. И, забележете, как ги търсят тези пари! Тодор Батков вдига рамене и казва, че той лично не разполага в портфейла си с пукната стотинка. Пуснал от акциите си срещу дарения, ама нещо не му излязла сметката. Сега – ново двайсет! Счетоводителят Баждеков тръгвал из България с някаква кампания „Левски е твой”. Щял да се занимава с „изграждане на доверие и прозрачност” с феновете.

Истината е, че на Батков, Баждеков и другите вече никой не им вярва. За кога ще изграждаш доверие и прозрачност, след като напълно си се провалил като ръководител?

Най-големият шок обаче дойде от тръста на феновете „Синя България”. Те направо поискаха от Батков да им даде „Левски” без пари. Не казват как ще го управляват, откъде ще го финансират и въобще какво смятат да го правят. Впрочем няма да е изненадващо, ако се справят по-добре от сегашните шефове на „Герена”, просто няма начин да съществува по-голяма некадърност от настоящата.

Помислете само – и „Локомотив” (Пловдив) се управлява от запалянковците. Къде е отборът? При „Левски” във втората половина на „А” група, и заедно с „Левски” на полуфинал за Купата на България. Значи дали ще е Батков, дали ще са феновете, няма голяма разлика. Даже може и за добро да е. Нищо, че в нормалните страни от Европа няма професионален клуб да се ръководи от хората по трибуните. Ние тук в България какво ли не сме направили, че един „Левски” да ни се опре.

Иво Тонев отиде още по-нататък. Прави, струва, и накрая каза, че искал да върне Наско Сираков. Това, от една страна, е мъдро решение, тъй като евентуалното възстановяване на Вълка означава изгонване на Гонзо. Само че нали Сираков веднъж вече беше върнат през есента на 2013 г. Оказа се, че Наско във „версия-2013” не е същият като във „версия-2006”. Нищо не свърши, „Левски” не прокопса, и накрая го отнесе самият Сираков заедно с двамата треньори, изгоненият Славиша Йоканович и съблеченият Ивайло Петев. Къде е гаранцията, че и сега няма да стане същото? И изобщо Тонев от позицията на какъв се изказва? На него работата му е да възстанови стадиона, който взриви. Там му е силата, там трябва да се съсредоточи.

Лошото е, че средностатистическият фен на „Левски” едва ли е наясно доколко е закопан отборът му. Утешително му звучи, че и в лагера на вечния съперник ЦСКА вършат същите глупости. Не само на Нане, а и на Вуте му е зле. Но в ЦСКА поне се появиха някакви хора с пари и нагласа да издържат клуба. Показаха на Лупи вратата, принудиха Стойчо Младенов да си ходи, заплашиха със същото и нескопосаните футболисти. Както се казва, прави се нещо. А в „Левски” не се прави нищо. И ако продължат още малко с нищоправенето, съвсем ще затрият отбора на народа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички