Франсис Нар: Ще сме готови за Европа, луди сме по феновете ни


Франсис Нар: Ще сме готови за Европа, луди сме по феновете ни

1897 0

Франсис Нар, който прави прави най-сериозно впечатление сред новите в "Левски" и играе доста, говори пред "Меридиан Мач" за това как се чувства в клуба и по други актуални теми.

Франсис, мачът с Лудогорец бе тежък и емоционален. Защо Левски не успя да победи?

- Беше хубав мач. Можехме да победим, но не успяхме. Имахме хубава подкрепа от феновете. Постарахме се да изпълним желанието на треньора и да играем бърз футбол. Сега на всяка цена трябва да спечелим следващия си мач.

Ти лично игра добре и създаде ситуации. Свикна ли вече с обстановката в Левски?

- Да. Не само аз, но и всички играха добре и създадохме положения. Във футбола обаче не винаги можеш да ги реализираш. Има такива ситуации в играта. Надявам се следващия път да имаме повече шанс пред гола. Иначе аз се чувствам добре, свикнах и се старая да давам най-доброто от себе си, за да може отборът да побеждава и да върви напред.

Левски не може да бъде шампион, но ще играе в Европа. Ще бъдете ли готови за изпитанията през лятото?

- Със сигурност. Когато дойдох тук, много от играчите не се познавахме, трябваше ни време да се сработим. Сега вече е различно. Започнахме да се напасваме, минаха почти шест месеца, откакто заиграхме заедно. През лятото ще сме много по-добри и готови за Европа.

В мача с Лудогорец бе открит новият Сектор А. Имаше много хора. Как ти се видя да играеш пред цял стадион най-после?

- Беше невероятно! Атмосферата бе страхотна, хората ни подкрепяха много. Искам да ги поздравя и да им се извиня за това, че не успяхме да победим. Хората са луди по отбора, ние също по тях и затова искаме да ги зарадваме с победи в следващите няколко мача. Трябва да работим още по-сериозно.

От клуба ви отправиха ултиматум да играете по-добре и да побеждавате във всички мачове до края на сезона. Това създава ли напрежение около отбора?

- Не смятам, че има някакво напрежение. Истината е, че ние трябва да побеждаваме и да играем добре, без значение дали има ултиматум, или не. Знаем го отлично и ще направим всичко по силите си, за да успяваме да печелим. Няма напрежение в нас.

Но този ултиматум бе и към треньора, който може да бъде сменен, ако резултатите не се подобрят. Ти лично искаш ли да продължиш със Стойчо Стоев?

- Аз не решавам кой да остава и кой да си тръгва. Аз съм футболист, а Стойчо Стоев е моят треньор. Това означава, че аз го слушам и изпълнявам всичко, което той ми казва. Аз съм зад него и давам 100 процента от себе си, за да помогна и на отбора, а и на самия него. Харесвам работата на Стойчо Стоев и го подкрепям напълно.

Доволен ли си от престоя си в България и ще останеш ли със сигурност?

- Аз имам договор с Левски и се надявам да го изпълня. Съжалявам, че най-вероятно няма да станем шампиони, но искам да остана и да играем в Европа. Не виждам причина да се говори за напускане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички