Фенове рекетират Левски


Фенове рекетират Левски
Снимка: Иван Йочев

2316 0

Полицията подозира, че фенове на Левски са рекетирали клуба с расисткия плакат, издигнат в сектор „Б“ по време на дербито с Лудогорец, пише „Меридиан Мач".

На организирана от БФС тристранна среща между представители на централата, фенклубовете на всички отбори от „А" група и полицията шефът на НКП на „сините" Владимир Владимиров е бил обвинен директно, че отделни „сини" фенове целенасочено и напълно организирано са издигнали плаката „Кажи да на расизма, УЕФА е мафия", заради, който Левски е заплашен от жестока глоба.

До този извод е стигнал един от полицаите, присъствали на срещата, който е казал в очите на Гугутката, че част от „сините" фенове са „рекетирали" Левски с онзи расистки транспарант. Повод за това му твърдение е станал фактът, че привържениците, издигнали плаката, са се постарали всички да разберат за него. Те са снимали с камера транспортирането му до стадиона и самото му издигане на него. Освен това на кадрите ясно се виждало, че човекът, който разпява агитката, е слязъл доброволно от специално изградената стълба за това, за да може там спокойно да се качи ултрасът, който държи в ръцете си „Кажи да на расизма, УЕФА е мафия".

Възможно е заради съмненията за целенасочена атака Левски да се размине с тежка глоба за расизъм. Според правилника, ако БФС приеме „синия" клуб за виновен, санкцията ще бъде 25 000 лева. Това ще е сериозен удар по и без това разклатения финансово клуб.

Левски вече беше глобен с 4 бона заради действията на феновете в дербито с Лудогорец. Припомняме, че от началото на сезона „сините" са били лишавани от домакинство за цели три мача. Друг интересен факт е, че от НКП признаха, че не са получавали договорените с Тодор Батков пари за охрана в сектор „Б" вече доста месеци.

Наредбата

Член 37

(2) За действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, чрез презрителни, дискриминационни или унизителни думи или действия, свързани с раса, пол, цвят на кожата, език, религия или произход, на извършителя или на ПфК/фК се налагат следните наказания:

а) за привърженик на клуб, доказан от длъжностните лица.

- имуществена санкция на клуба в размер на двадесет и пет хиляди лева.

б) за служебно лице от клуба, доказано от длъжностните лица, се налагат наказания:

- на извършителя - забрана да

изпълнява функции за минимум пет срещи;

- на клуба - имуществена санкция не по-малко от тридесет и седем хиляди и петстотин лева;

- лишаване от домакинство на клуба, към който се числи служебното лице.

(3) Когато няколко лица (служебни лица и/или играчи) от клуб едновременно нарушат ал. 2, или има други утежняващи вината обстоятелства, на отбора могат да се отнемат 3 (три) точки при първо провинение и 6 (шест) при второ провинение; следващо нарушение може да доведе до изваждане от групата. В случай на срещи, в които не се присъждат точки, отборът може да бъде дисквалифициран от турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички