Ето възможните съперници на отборите ни в Лига Европа, все още липсва решение за ЦСКА

Ясни са разбивките за жребия за първия предварителен кръг на Лига Европа, което вече стесни кръга за евентуалните съперници на българските отбори. 

Левски е сред поставените и не би трябвало да срещне големи затруднения в първия кръг.  С най-висок коефициент сред тимовете е черногорският Сутйеска. Другите варианти са Диферданж (Люксембург), Чикхура Сачхере (Грузия), Атлантас (Литва) и Пелистер (Македония).

Българските отбори в очакване на жребия за евротурнирите

Левски и Ботев (Пд) се надяват късметът да е с тях на днешния жребий за първия кръг на Лига Европа. Най-предпочитани съперници са Прищина (Косово...

Ситуацията с ЦСКА продължава да е неясна, въпреки че ще участва в жребия. Внасено едопълнително разяснение за отбора, че списъкът все още не е окончателен и трябва да бъде одобрен от Уефа, както и че участието на "червените" заявиси от съдебните процедури.

Тимът на Стамен Белчев намери място сред поставените в своя поток. Иртиш Павлодар (Казахстан), където треньор е Димитър Димитров-Херо, е с най-висок коефициент. Другите варианти включват Ружомберок (Словакия), Фола Еш (Люксембург), Вашаш (Унгария) и арменския Гандзасар-Капан, който е тимът с най-нисък коефициент (1,775).

Левски продаде Божидар Краев

Големият талант на Левски Божидар Краев вече е футболист на датския Мидтиланд. Преди малко той премина през офиса на "Герена", за да бъдат уреден...

Ботев Пловдив също е поставен в четвърта урна за жребия от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Босненският Широки Брег е отборът с най-висок коефициент в урната на непоставените тимове, който е сред възможните съперници на "канарчетата".Пюник Ереван, албанският Партизани, грузинският Динамо Батуми и малтийският Балзан са останалите възможни съперници на Ботев.

Жребият започва в 14 часа, а представителят ни в Шампионска лига - Лудогорец ще научи съперника си час по-рано.

Още по темата

Please select answer!