Ето възможните съперници на отборите ни в Лига Европа, все още липсва решение за ЦСКА


Ето възможните съперници на отборите ни в Лига Европа, все още липсва решение за ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1860 0

Ясни са разбивките за жребия за първия предварителен кръг на Лига Европа, което вече стесни кръга за евентуалните съперници на българските отбори. 

Левски е сред поставените и не би трябвало да срещне големи затруднения в първия кръг.  С най-висок коефициент сред тимовете е черногорският Сутйеска. Другите варианти са Диферданж (Люксембург), Чикхура Сачхере (Грузия), Атлантас (Литва) и Пелистер (Македония).

Ситуацията с ЦСКА продължава да е неясна, въпреки че ще участва в жребия. Внасено едопълнително разяснение за отбора, че списъкът все още не е окончателен и трябва да бъде одобрен от Уефа, както и че участието на "червените" заявиси от съдебните процедури.

Тимът на Стамен Белчев намери място сред поставените в своя поток. Иртиш Павлодар (Казахстан), където треньор е Димитър Димитров-Херо, е с най-висок коефициент. Другите варианти включват Ружомберок (Словакия), Фола Еш (Люксембург), Вашаш (Унгария) и арменския Гандзасар-Капан, който е тимът с най-нисък коефициент (1,775).

Ботев Пловдив също е поставен в четвърта урна за жребия от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Босненският Широки Брег е отборът с най-висок коефициент в урната на непоставените тимове, който е сред възможните съперници на "канарчетата".Пюник Ереван, албанският Партизани, грузинският Динамо Батуми и малтийският Балзан са останалите възможни съперници на Ботев.

Жребият започва в 14 часа, а представителят ни в Шампионска лига - Лудогорец ще научи съперника си час по-рано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички