Eдна акция на "Левски", моля…


Eдна акция на "Левски", моля…
Снимка: БГНЕС

2623 0

Собственикът на "Левски” Тодор Батков вече е търговец с акции. От вторник сутрин на "Герена” завоалирано се търгува с ценни книжа на клуба. По един лев бройката, в пакети от по сто нагоре. Всъщност не ставало въпрос за търговия, както ни уверяват господата от "синия" отбор. Хората дарявали пари на "Левски”, а Батков на свой ред им дарявал акции. Думата "продажба” е табу, защото влиза в разрез със закона за търговията с ценни книжа. Ако ще е продаване, по закон трябва да се мине през борсата, както направи ЦСКА миналата година. Да де, ама се изискват два-три месеца. А до 31 март трябва да се намери 1 милион лева, иначе лицензът за Европа гори. Не че "Левски” има работа там, но като нищо Батков да го погнат с камъни, както стана с Лупи в ЦСКА преди няколко години.

Много интересно е дали държавата и съответно Комисията за финансов надзор ще си пъхне носа в офиса на "Левски”, за да види какви точно ги вършат там. Защото, както и да го усукват, такова даряване на акции срещу даряване на пари на същата стойност си е чиста проба търговия. Все едно вие да отидете в магазина, да дарите 20 лева, а онези на свой ред да ви подарят една щафета луканка. Пито, платено, а може и някой лев от данъци да се спести.

Друг интересен момент, който би трябвало да вълнува всеки левскар, който ще дарява пари срещу акции, е за какво точно ще му похарчат внесената сумичка. Батков твърди, че има да плаща за лиценза. Казано по друг начин, да даде парите на футболисти и треньори, първо доведени, а след това изгонени от "Левски” поради слаби резултати, непригодност или откровено и очевидно неможене. А къде е гаранцията, че и занапред няма да се повтаря същото претакане на играчи през "Левски"? И за него ли ще трябва публиката да плаща? Защото е ясно като бял ден, че зад всеки такъв трансфер стоят комисионерски интереси. При това на хора, заемали и дори все още заемащи ръководни длъжности в "Левски". Значи те се налапали с пари от трансфери, а сега друг трябва да плаща сметката?!

Чуват се смели прогнози, че феновете щели да изкупят контролния пакет от акции в "Левски" и те щели да си управляват клуба. Чудесно! Тънката подробност обаче е, че трябва да извадят най-малко 15 милиона отнякъде. Вие това вярвате ли го? Аз лично – не. Всъщност се оказва, че негово величество Запалянкото ще си даде парите, за да помогне на Батков, а не на "Левски". Нали именно адвокатът и останалите шефове с лошото си управление докараха клуба дотам да затъне до гуша в дългове? Разбирам, ако се събират пари за детско-юношеската школа, или дори за ремонта на стадион "Георги Аспарухов". Но досега такова нещо от "Левски" не са съобщавали. Парите трябват, за да бъде изкаран клубът на Тодор Батков от калта, в която го вкара собственото му ръководство.

И накрая я си представете, че "Левски" не губеше, а печелеше пари. Дали адвокатът щеше да бъде толкова щедър към феновете? Май че не… Но сега, когато ножът е опрял до кокала, те са му последната надежда, за да спаси лиценза. Иначе ще хвърчат камъните, които Лупи изпита на собствения си гръб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички