Джовани Бекали: Ще пазя Божков да не го крадат играчите, целта е Левски шампион


Джовани Бекали: Ще пазя Божков да не го крадат играчите, целта е Левски шампион
Снимка: принтскрийн

2258 0

Румънският футболен мениджър Джовани Бекали разкри, че иска да помогне на Левски отново да стане шампион на България. Както е известно, тези дни стана ясно, че неговата мениджърска агенция се захваща с трансферите на Левски, след като е бил помолен от добрия си приятел Васил Божков да направи това.

"Трябва да помогнем на моя приятел Васил, за да извади Левски от проблемите, в които е изпаднал в последните 3-4 години. Целта е Левски отново да е шампион. За целта ще търсим футболисти, които не струват много. Те ще са млади, за да може след това да донесат пари на клуба", заяви румънецът пред "Тема Спорт".

"Най-важното е, че вече в Левски няма да има играчи с договори за 25-30 000 евро на месец. Васил е богат, но това не означава, че трябва да си хвърля парите на вятъра. Така са правили преди него. Той трябва да се пази от това", добави Бекали.

"Аз ще му бъда като бодигард - няма да позволя на играчите да му крадат парите. Целта е да си ги изкарат. Препоръчах за главен скаут Богдан Патрашку, който работи от 3,5 години при мен. Имам приятели и в Лудогорец, и в ЦСКА, включително Гриша Ганчев, но най-добър приятел ми е Васил Божков. Искам да помогна на него", споделя известният мениджър.

"В Левски ще идват само качествени играчи, които след 2-3 години да струват по няколко милиона. На Левски не му трябват 5-6 тарикати на по 28030 години, които да взимат големи заплати. Братовчед ми Джиджи Бекали за десетина години прибра от трансфери в Стяуа около 150 милиона евро. Преди да почне да печели е вложил 30-40 милиона. Сега вече не налива, работи със спечелените пари. Това трябва да прави и Васил Божков - до 3-4 години клубът да печели достатъчно, а не да разчита на личните му средства. Феновете да са спокойни, но нещата ще станат лека-полека. Както казват италианците "Който върви бавно, ще стигне далеч", категоричен е Бекали.

Той разкри още, че е препоръчал на ръководството на Левски да въведе таван на заплатите, като най-голямото месечно възнаграждение да бъде 15 000 евро. А какви правомощия е дал Божков на румънците вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички