Дългът на Димитър Бербатов


Дългът на Димитър Бербатов
Снимка: Guliver/GettyImages

10707 0

Димитър Бербатов по всяка вероятност ще поиграе 6 месеца за Берое*. Това е последната информация по темата, а за това са виновни единствено Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков. Заралии (може би) направиха достатъчно, за да убедят Бербатов да остане в отбора и да помогне на по-младите, които да черпят от безграничния му за българските футболни мащаби опит. И от сектор "Г" на стадион "Българска армия" веднага се разсърдиха.

Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор беше заклеймен като предател от хора, които преди две години не искаха да чуят за обединение с Литекс, но в момента играят с лиценза на този отбор в "А" група, а в Европа се опитват да минат като ЦСКА. Но да оставим настрана тази тема, защото е прекалено дълга, а и не е свързана с настоящия казус. А именно - как можа "чехълът" Бербатов да предаде толкова жестоко ЦСКА?

"Енималс" обявиха, че това е отборът, който му е дал път във футбола, но всъщност много сериозно бъркат. Пирин е дал "А"-то и "Б"-то на нападателя в тази невероятна игра, а единственото, което му даде ЦСКА, е сезон и половина сцена. И една година на постоянни освирквания от свои, защото изигра един слаб мач срещу Левски. Сега тези, които го плюха тогава, го плюят отново. Тогава не го искаха в отбора, сега пък се затъжиха, че е избрал Берое.

Димитър Бербатов не дължи нищичко  на настоящата версия на този отбор. Ако може да се каже, че той дължи нещо изобщо на някой тим, то това е Пирин - отборът, който му позволи да овладее таланта, за да постигне мечтата си. 

ЦСКА беше трамплин за Бербатов и нищо повече. Да, важен отбор за неговата кариера, но тъй наречените фенове на "червените" забравиха как го изпратиха от "Българска армия". Малцина бяха тези, които му желаеха успех и не го освиркаха нито един път. Дори в "онзи" мач с Левски.

Бербатов дължи на Байер Леверкузен това, което постигна в Европа. В Леверкузен развиха качествата му до световни висини, а след това Тотнъм го шлифова така, че да пасне на Висшата лига. Стигна до Манчестър Юнайтед, спечели всичко без Шампионска лига и стана голмайстор в най-силното първенство на планетата. Всички тези успехи ги постигна, след като беше изпратен с освирквания от тъй наречените "фенове" на ЦСКА, които и днес са недоволни от него.

Може би Бербатов дължи едно извинение на всички любители на футбола у нас, защото се отказа прекалено рано от националния отбор. Всички знаем, че имаше още какво да даде, но и всички сме наясно, че проблемът на родния футбол далеч не е отказът на Митко да играе за представителния ни тим.

Най-много Бербатов дължи на човека, заради когото го наричат "чехъл" - Елена. За да поддържа оптимална спортна форма и да играе на най-високо равнище, Бербатов (а и всеки спортист) се нуждае най-вече от стабилна основа, осигурена от семейството. Няма професионалист, който да ви каже, че е постигнал всичко сам. А ако Елена не е била до него през всички тези години, грижейки се за всичко у дома, вероятно Бербатов нямаше да получи необходимото спокойствие, за да стане футболистът, в който се превърна. И ролята ѝ в живота му е далеч по-голяма от това да му "позволи да оправи футболна ни".

На ЦСКА-София Димитър Бербатов не дължи нищо. На фракцията "Енималс" дължи още по-малко. Единствената реакция на всеки фен у нас трябва да е радост, защото поне в следващите 6 месеца ще може да гледа най-добрия роден футболист за 21-и век по българските терени. И като се завърне на "Българска армия", където изигра два сезона, феновете трябва да го посрещнат на крака и с аплодисменти. Така, както биха постъпили хиляди "червени" привърженици, които по една или друга причина вече не са на стадиона.

*По настоящем няма потвърждение, че Димитър Бербатов ще играе в Берое.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички