Дългоочакваната смяна на собствеността в Левски (Обобщение)


Дългоочакваната смяна на собствеността в Левски (Обобщение)
Снимка: БГНЕС

335566 0

Дългоочакваната смяна на собствеността на Левски днес стана факт. Последните няколко месеца бяха изключително турбулентни, като стана ясно, че финансовото положение в "синия" клуб не е никак добро и през последните години, под управлението на Спас Русев, са натрупани големи задължения. Каквито и бяха очакванията с оздравяването на клуба се заемат хора, които са близки до бизнесмена Васил Божков.

Ето и най-важните акценти от днешния ден, които Sportlive.bg открои:

Днес малко преди обяд Георги Попов официално зае мястото на Спас Русев, като придоби близо 87% от акциите. Освен него бяха обявени и още двама души, които влязоха в Надзорния съвет. Кои са те и с какво се занимава новият шеф на "Герена" - вижте в този материал.

По време на пресконференцията след Общото събрание на акционерите Попов не присъства на нея. Изпълнителният директор Павел Колев обаче разкри интересни неща за целите оттук насетне пред Левски, както и че Спас Русев не е опростил въпросните 15-16 млн. лева, за които бе обещал - ето какво заяви Колев по този повод.

Също така изпълнителният директор на "сините" заяви, че бюджета за заплати ще бъде намален, а този за Детско-юношеската школа - увеличен. Но дали ще бъде това за сметка на качеството на първия отбор - може да видите в този материал.

Новият член в Надзорния съвет на Левски Александър Тумпаров говори пред медиите след края на Общото събрание на клуба днес. Той коментира основните задачи на ръководството, сред които са състоянието на клуба и най-големите нужди в момента на "Георги Аспарухов". Той също така заяви, че ще се търси отговорност на предишните собственици за действията и в клуба. Другият член в НС пък юристът Михаил Тодоров коментира, че влиза в управлението на клуба като представител на феновете. Той заяви още, че трябва да се запознае с детайлите на дружеството.

Бившият изпълнителен директор на Левски Константин Баждеков присъства на общото събрание на клуба в зала 6 на НДК. Той също коментира новото ръководство на клуба, като изрази надежди за бъдещето - ето какво бе и неговото изказване след Общото събрание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички