Дузпите лишиха Левски от 3 трофея през новия век


Дузпите лишиха Левски от 3 трофея през новия век
Снимка: Официален сайт на Левски

1204 0

Левски не умее да се справи с напрежението, когато трябва да се концентрира и да си осигури победа или трофей посредством дузпи. Това важи с пълна сила за "сините" през новия век - "Труд" изчисли, че през последните 18 години отборът е минал 12 пъти през лотарията на дузпите и само в 4 случая е бил краен победител. Нещо повече - неумението да се справят с 11-метровите наказателни удари е коствало на тима от "Герена" цели 3 трофеи. Заради това от 2009 година насам в музея на стадион "Георги Аспарухов" няма ново попълнение сред отличията.

Както е известно, в сряда вече именно дузпи предрешиха ранното отпадане на "сините" от турнира за Купата на България - след 2:2 след 120 минути игра Черно море се наложи със 6:5 над столичани.

ШЕФЪТ НА СЪДИИТЕ НЯМА ДА ПОДАВА ОСТАВКА И ОТРЯЗА ИСКАНИЯТА НА ЛЕВСКИ

Само преди няколко месеца подобен случай преживяха от Левски в същия турнир. Той обаче бе много по-болезнен, тъй като бе на финала за Купата на България. След 0:0 в редовното време и продълженията Славия надделя благодарение на лотарията на дузпите.

През 2013 в друг сблъсък за Купата Левски остана с празни ръце. След 3:3 с Берое пропуски на Жоао Силва, Дъстли Мюлдер и Стефан Велев съкрушиха "сините".

Същото се случи и срещу ЦСКА за Суперкупата на България през 2006 г. Тогава Елин Топузаков, Валери Домовчийски и Даниел Боримиров не вкараха първите 3 удара и големият съперник ликува с отличие още в началото на сезона. В други два злополучни случая "сините" бяха елиминирани дори по-рано за Купата. Техният палач тогава бе Литекс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички