Драмата А група: Ще си свърши ли "Левски" работата преди Ботев - ЦСКА?


Драмата А група: Ще си свърши ли "Левски" работата преди Ботев - ЦСКА?

1948 0

Дойде време за съдбоносния 22-и кръг в българската А група - кръг, който ще даде отговор на най-голямата въпросителна в родния футбол за последната една седмица, а именно "Левски" или "Ботев" ще е последният участник в топ 6 на шампионата.

В последните дни се изговориха и изписаха много, много думи за въртележки, схеми, полягвания, ставания и какво ли още не. Цялото внимание е насочено към неделната среща между "Ботев" и ЦСКА в Пловдив, но днес са най-важните 90 минути до момента през сезона за "сините", от които зависи дали и в неделя все още ще са с шанс за топ 6.

Днес възпитаниците на Стойчо Стоев се изправят срещу един от най-слабите отбори в "А" група - Марек, но дупничани определено знаят как се крадат точки от грандовете, след като вече измъкнаха равенство на "сините" на "Бончук".

26-кратните шампиони започнаха ударно годината с две победи - с 3:0 и 8:0 над Хасково, като и двата двубоя се играеха на една врата. Последва отпускане за Купата и 1:1 в Хасково и пагубната за "сините" загуба с 1:0 в Разград от Лудогорец.

Така, Владимир Гаджев и компания са с 31 точки и към момента окупират 7-ото място в "А" група, което праща "отбора на народа" във втората шестица на шампионите и лишава от смисъл всички мачове на тима до края на шампионата.

"Левски" има да покрива 2 точки пасив от Ботев и победата срещу Марек е абсолютно задължителна, за да съхранят играчите от "Георги Аспарухов" шансовете си да влязат в топ 6 и да "обиграват" отбора си срещу големите тимове в България, а не срещу... Хасково.

Всички знаем схемата - "Левски" бие Марек и се надява ЦСКА да не загуби двубоя си срещу Ботев. Да, със сигурност на феновете на отбора не им харесва да зависят от "червените", но ще е истински провал, ако "сините" не се доберат до място в първата шестица.

Медийните изяви на "Герена" бяха ограничени през седмицата, като всички мислят само за предстоящия двубой срещу Марек у дома. През седмицата имаше доста проблеми с контузии при столичния гранд, но всички, освен Веселин Минев, са напълно възстановени и напълно готови да се противопоставят на Марек, който се очертава да излезе с ултрадефанзивна тактика на "Герена".

До момента през сезона "Левски" е сравнително убедителен домакин, като записа поражения единствено от Берое и ЦСКА (на стадион "Васил Левски"), а равенствата дойдоха срещу Локомотив (Пловдив) и Литекс. В същото време Марек се представя крайно неубедително, като в последните си 6 двубоя дори няма отбелязан гол. Все пак "сините" не могат да си позволят да подценят Марек, който има две победи като гост през сезона, а в последния кръг взе точка срещу Литекс, непозволявайки гол в собствената си врата.

В предстоящата среща на "Герена" Стойчо Стоев се очаква да върне атакуващия облик на отбора си, който излезе по-дефанзивно срещу Лудогорец в миналия кръг. Възможно е "Левски" да излезе в схема 4-4-2 с Гикиевич и Домовчийски на върха на атаката, но все пак по-очаквано е да видим домакините в познатата схема 4-2-3-1.

Две са въпросителните пред Стоев, като едната е кой да замести Минев на левия бек. Очаква се това да е или Белаид, или Нину. Другият въпрос е дали бившият наставник на "орлите" ще продължи експериментът с Аниете на дясното крило, или ще го върне зад нападателя и ще постави Краев в стартовите си 11.

Вероятен стартов състав на "Левски":

Йоргачевич, Прохазка, Белаид, Стойчев, Нину, Гаджев, Бедоя, Абди, Аниете, Краев, Домовчийски

Двубоят е с начален час 17:00 часа и ще може да го проследите НА ЖИВО в Sportline.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички