Директор в Левски обясни за финансовото състояние на клуба, фенове молят Русев да остане


Директор в Левски обясни за финансовото състояние на клуба, фенове молят Русев да остане
Снимка: Официален сайт на Левски

1107 0

Левски ще продължи да функционира нормално през следващите месеци. Това гарантира изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов след срещата на оперативното ръководство, свикано от Спас Русев.

По-рано днес собственикът обяви, че се оттегля и че "сините" практически са във фалит. "Спас Русев се оттегля заради нападките на феновете. Той вече върна своите 87% от акциите в клуба. От сутринта г-н Русев получи над 150 имейла от привърженици, които не са свързани с организациите. Те го молят да размисли и да остане", заяви Иванов. 

"Спонсорските довговори с Виваком са подписани и са активни, така че имаме някаква финансова перспектива. Надявам се в резултат на следващи срещи да намерим правилния път за клуба. Задълженията към бившите собственици влизат в 18-те милиона задължения. Договорите, които имаме, изтичат през юни следващата година. Дори и в тази ситуация, притесненя свързани с лицензирането на клуба и дейността му не изпитваме във финансово отношение.", каза още изпълнителният директор.

Той допълни още, че в момента нещата са в ръцете на фенските организации. От октомври месец насам нито една от тях не е поискала среща с Иванов за разясняване на ситуацията.

"Клубът е в тежко финансово състояние. Клубът не е фалирал, тъй като за да е фалирал, трябва да имаме синдици назначени. Не сме в такова положение. Но ако продължи разцеплението и не се постигне съгласие, това е възможен сценарий".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички