Делио Роси след резила: Бяхме се подготвили по различен начин

Отборът на Левски допусна срамна загуба от Вадуц в първия кръг на Лига Европа. "Сините" претърпяха поражение с минималното 1:0 в Лихтенщайн в първата си официална среща за сезон 2018/2019.

След края на двубой треньорът на 26-кратните шампиони на България Делио Роси даде дълга пресконференция, за да обясни за случилото се в срещата.

Огромен срам за Левски в Лихтенщайн...

Левски започна с ужасяващо слабо представяне кампанията си в Лига Европа. Въпреки че остава в ролята на фаворит, "синият" клуб загуби с 0:1 от Ва...

“Това беше мач, за който се наложи да променим настройката си бързо. Трябваше да направим промяна още на загрявката. Бяхме се подготвили по различен начин. Не играхме добре през първото полувреме.

Със сигурност нито една загуба не е приятна. Не мога да кажа, че е срамна, но имахме възможност да се върнем в мача. Можеше съвсем спокойно да изравним. Във футбола се случва да загубиш. През първото полувреме не бяхме равностойни. Не се представихме добре нито в атака, нито в средата на терена.

Расистки викове бяха на крачка да прекратят мача на Левски в Лихтенщайн

Отборът на Левски се провали с гръм и трясък в Лихтенщайн в първия си мач за новия сезон. 26-кратните шампиони на България загубиха от Вадуц с 1:...

През втората част те се прибраха назад. Не успяхме да ги пробием. Имахме няколко добри възможности, но не успяхме да се възползваме. Не ни липсва само Паулиньо. Играхме с много футболисти, които играят за първи път в такъв мач. Не мисля, че Паулиньо ще може да се оправи на 5 дни. Мача ще го решат тези, които излязат на терена.

Все още не съм говорил с доктора. Мисля, че той ще даде по-добра оценка за състоянието на Тиам и Мариани. Левски трябва да играе повече като отбор. В някои моменти не играхме като отбор. Случва се да има липса на свежест. В този мач се видя, че младите футболисти все още не са готови.

"Младите могат да имат и добър ден, но те все още не са готови. Не могат да разрешат проблемите ти. Феновете имат право да правят своите равносметки и да оценяват играта на футболистите. Моята задача е да тренирам тези играчи, на които мога да разчитам. Ясен е въпросът с Вутов. Не се стигна до финансово споразумение между футболиста и клуба. Когато загубиш, започва да се говори за срам и да се говори за добър и лош. Може да не сме играли добре, но не трябва да се срамуваме. Искам да бъда ясен за това. Всеки може да мисли така, както иска”, заяви треньорът на Левски.

Още по темата

Горещи оферти

Please select answer!