Делио Роси настоява за три летни попълнения


Делио Роси настоява за три летни попълнения
Снимка: БГНЕС

1888 0

Треньорът на Левски Делио Роси иска от ръководството отборът да бъде подсилен с поне трима нови през лятото, информира "Тема Спорт". Изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов вече заяви, че няма да бъде правена мащабна селекция - през настоящата кампания бяха взети 21 нови играчи. Шефът посочи, че привлечените ще бъдат един или двама. Бройката, за която настоява Роси, обаче е по-голяма.

Италианецът иска задължително да бъде закупен вратар. През пролетта титулярният страж Божидар Митрев допусна доста грешки. Неговият дубльор Николай Кръстев също допусна гаф, когато бе на терена - при 1:1 срещу Етър на "Герена". Роси държи в състава да бъде привлечен и един бек, който да може да играе и вдясно, и вляво.

В момента "сините" имат само двама типични крайни бранители - Милош Цветкович и Иван Горанов. През пролетта столичани разчитаха и на португалеца Афонсо Фигейредо, който бе под наем от Рен. Футболистът обаче се контузи в началото на месеца и вече се прибра обратно във френския клуб.

Освен това Роси иска да вземе и офанзивен халф. През есента той ползваше като плеймейкър Габриел Обертан, но през пролетта пуска французина като дясно крило.

През идващата седмица Левски ще трябва да завърши преговорите по привличането на дефанзивния полузащитник Хали Тиам. Сенегалецът е на „Герена" под наем от унгарския МТК. Клубът от Букурещ иска около 300 хиляди евро за правата на халфа. Столичани имат принципна договорка с МТК, както и с Тиам, който вече се е съгласил да подпише тригодишен договор.

В близките дни ще стане ясна съдбата и на Роман Прохазка, Васил Панайотов и Антонио Вутов. Контрактите на първите двама изтичат и все още не са подновени. Вутов пък е преотстъпен на Левски от Удинезе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички