Делио Роси: И Господ е имал нужда от 7 дни да направи света


Делио Роси: И Господ е имал нужда от 7 дни да направи света
Снимка: Официален сайт на Левски

1120 0

Настоящият отбор на Левски е много далеч от този, които неговият старши треньор Делио Роси иска да вижда, заяви самият той в интервю за клубния уебсайт на "сините". 

"Левски, който имам в главата си, със сигурност е много далеч от това, което се вижда сега. Но вече Левски има гръбнак и основа, които трябва да бъдат подобрени и завършени. Със сигурност искаме да бъдем отбор, който води и диктува играта. Това не означава, че няма да има трудни моменти или че няма да се защитаваме, ако играем с по-силен отбор. Трябва винаги да имаме възможността да спечелим мача", заяви Роси.

Искаме най-доброто. Аз го казах и като дойдох. Не мога да продам нещо, което нямам. Не мога да продам бъдещето. Мога да направя така, че бъдещето да бъде по-добро. Мога да го постигна само работейки, защото искам да бъда съден по това, което правя, а не по това, което казвам. В това интервю мога да бъда и по-симпатичен, но ако отборът не показва на терена, че е на ниво, това остават само празни приказки", добави той.

"Левски има нужда от подкрепа и доверие. Във футбола и в живота някой като дава много, очаква да получи толкова или повече. Много пъти не се случва така. Даваш много и правиш нещата на максимум, но не получаваш резултат веднага. В дългосрочен план тази стратегия се отплаща, а в краткосрочен - не. Всички искат всичко веднага, но такова нещо няма", продължи италианецът в интервюто за клубния уебсайт.

"Дойдох, след като първенството беше започнало. Дойдох в непозната реалност, познавайки малко играчите. Опитвам да въведа неща, които мисля за правилни. Аз съм дошъл, за да дам и да се подобря като треньор и човек. Взимайки под внимание културата и традициите на хората, футболистите, ръководителите и феновете, не мога да пренеса изцяло мисленето си, без да се съобразявам. На някои принципи държа, защото ги смятам за коректни, но това е още една фаза, чийто ключ опитвам да намеря", заяви още италианският треньор.

На въпрос за шансовете на Левски да спечели Купата на България, Роси отговори: "Изиграхме само едно гостуване. Честно казано, не познавам много от отборите от Първа лига, а още по-малко тези от Втора лига или от по-ниските групи. Свикнал съм да оценявам ангажиментите един по един. Когато ми казват, че след три седмици имаме този отбор, а след четири - онзи, аз съм фокусиран върху тренировката днес. Това е основата, за да направиш така, че да посрещнеш всеки ангажимент на максимума на възможностите си".

"Малко съм сред хората, но те ме разпознават. Снимам се много и мисля, че не съм правил толкова снимки от сватбата ми. Този отбор е на хората и е нормално да имаш добри отношения с тях. Долових, че има голямо доверие и аз се чувствам отговорен. Хората очакват нещо голямо и важно, а аз се надявам, че ще бъдем на висота да го изпълним. Това ми е първи опит в една непозната страна. Харесвам предизвикателствата и дойдох с ентусиазъм. Дойдох, за да дам, а не за да взимам. Дойдох, ако мога да предам манталитет, игра и начин да стоим на терена, но и начин футболистите да приемат тренировките, професията, хранителния режим. За да се получат тези неща, има нужда от време. Началото е окуражаващо, но сме още в зародиш. За първоначална линия е нужно малко време, но за детайлите е нужно повече. И Господ е имал нужда от седем дни, за да направи света. Не го е направил за един ден", каза още италианският специалист.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички