Бурабия: Не ме радват празниците, защото ми се играе


Бурабия: Не ме радват празниците, защото ми се играе
Снимка: Официален сайт на "Левски"

869 0

Мехди Бурабия определено е човекът във форма в Левски. Халфът премина през какво ли не на "Герена" - контузии, недоверие от страна на Люпко Петрович, за да завърши първия полусезон като безспорно най-полезният играч в „синьо". След последния мач с Нефтохимик, в който отново бе на сериозна висота, Бурабия говори за вестник „Меридиан Мач".

Мехди, страхотен край на сезона, в три поредни мача си сред най-добрите. Как го постигна?

- Чувствам се много добре. Всеки се радва на празниците, но не и аз. Не за друго, а защото идва в лош момент за мен. Играх много добре, имам самочувствие, чувствам се отлично на терена, мисля, че съм в най-добрата си форма. Имам нужда от почивка, така е, но сега повече ми се играеше.

Какво успя да промени новият треньор Елин Топузаков? Имахте момент на лъкатушене, впоследствие се стабилизирахте...

- Даде ни повече спокойствие и повече самочувствие. Това е разликата, когато имаш треньор, който е бил и голям футболист. Елин Топузаков знае прекрасно какво е да се играе голям мач, знае прекрасно каква е атмосферата в отбора. Знае как да даде самочувствие на футболистите, да им даде това, от което имат нужда. Знае как да те накара да бъдеш фокусиран, дори и в тежки моменти.

Имаше един момент, в който изглеждаше, че сякаш не си в добри отношения с Люпко Петрович, той не те искаше. Как се чувстваше тогава?

- Тогава треньорът не бе доволен, че се върнах контузен. После обаче всичко бе наред и аз се радвах, че ми гласува доверие. Не съм имал проблеми с г-н Петрович.

Левски изпраща странен полусезон. Паднахте само два пъти, а сте доста назад след Лудогорец. Как си го обясняваш?

- Когато паднахме от Лудогорец, казах, че битката за титлата изобщо не е загубена от нас. Първенството завършва през месец май, а не сега. Затова ви казах, че искам да спечелим колкото се може повече мачове и тогава ще видим къде сме в края на годината. В момента, ако не се лъжа, разликата е 4 точки, макар те да са с мач по-малко. Тя не е толкова голяма, че да не може да бъде наваксана. Имаме всички шансове да се борим за титлата до края на сезона. Трябва обаче да побеждаваме, за да ги държим под напрежение. Ще останем фокусирани върху нашите цели.

Лудогорец продължава напред в Лига Европа. Това ще ви помогне ли на вас в битката за титлата?

- Не вярвам да окаже някакво влияние. Считам, че ние сме добър отбор, и те са добър отбор. Тези двубои в Европа може да натежат, но могат и да ти дадат крила понякога. Така че не вярвам като цяло да окажат такова влияние. Браво на Лудогорец, че се класира напред.

Смяташ ли, че Левски ще бъде по-добър през пролетта?

- Надявам се. Ще работим за това. Може би ще има някои нови футболисти, както чувам. Ще дадем всичко от себе си да се подготвим добре, да играем качествен футбол, а с него да взимаме и победи над съперниците. Накрая ще видим къде ще сме, но се надявам да сме на върха.

Имаше някои контузии през сезона. Те ли повлияха на формата ти и как успя да намериш себе си?

- Постарах се да се възстановя напълно. После треньорът ми даде необходимата увереност, за да продължа напред и да намеря формата си. Ако трябва да съм честен, работих страшно много в последните месеци. Оставах редовно след тренировките, за да подобрявам някои аспекти от играта си. Накрая, в резултат на всичко това, започнах да играя много редовно, а това е футболът - когато често си на терена, имаш самочувствие и играеш добре. Старая се да дам най-доброто от себе си и се надявам да се размина без контузии по време на подготовката и другия сезон да съм още по-добър.

Левски можеше да е още по-далеч от Лудогорец като точки, ако не бе този подарък от стария ти клуб Черно море и Георги Иванов...

- Най-добрият начин да ни помогнат бе това - да вземат точка или три като гост на Лудогорец. Благодарен съм им. Черно море е страхотен тим, от който пазя добри спомени. Георги Иванов пък е човекът, който ме взе в Левски и съм наистина радостен за тази своеобразна услуга, която ни направи с тази точка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички