Бурабия: Литекс или ЦСКА, важното е, че ще ги бием


Бурабия: Литекс или ЦСКА, важното е, че ще ги бием
Снимка: БГНЕС

1157 0

Мехди Бурабия е един от най-техничните футболисти на "Левски". Дълго време обаче той не играеше, след като се завърна за лятната подготовка със счупена ръка. В последните мачове халфът постепенно започна да показва, че си връща формата. След силния мач с Дунав той говори пред "Меридиан Мач" за това как се чувства, приемат ли на "Герена" сблъсъка с ЦСКА като Вечно дерби и могат ли да станат шампиони.

Мехди, къде Левски надделя над Дунав?

- Получи се хубав мач, много интензивен. Успяхме да надделеем, най-вече през първото полувреме, когато вкарахме и не позволихме на съперника да натрупа самочувствие.

Дунав е голямата изненада на този сезон. Как ти се видя съперникът?

- Играха много добре. Хубаво е да има такива изненади. Харесаха ми много. Такива отбори правят първенството интересно. Срещу нас просто срещнаха по-силен отбор и затова загубиха. Те обаче играят добър футбол и затова им пожелавам успех. Хубаво е за шампионата да има такъв тим.

Как се чувстваш, след като имаше контузия в ръката и дълго време отсъства?

- Чувствам се все по-добре. Необходимо ми е малко време още, защото прекалено дълго отсъствах. С всяка седмица съм все по-добре, но не съм на 100%. Мога много повече от това, което показвам. Сигурен съм в това.

Имаше някои информации, че в началото треньорът Люпко Петрович не те харесва. После, че е бил бесен, защото се върна контузен. Сега всичко наред ли е между вас?

- Не съм чел какво се е писало, но смея да твърдя, че не е вярно. Разбира се, когато се върнах от ваканцията и бях със счупена ръка, той не остана никак щастлив. Но няма проблем между нас. Аз го харесвам. Мисля, че и той ме харесва и се опитвам да направя всичко, за да му помогна Левски да печели.

Следващият мач за Левски ще бъде тежък, но какво си говорите в съблекалнята - вечно дерби ли ви предстои или просто мач с Литекс?

- (Смее се). Отлично разбирам за какво ми говориш, но да ти кажа честно в момента просто се радваме, че победихме Дунав. Сега е важно да починем, да се подготвим и след две седмици като дойде мачът, ще се постараем да го спечелим.

Да де, но преди Вечното дерби беше мачът, за който говори цяла България. Така ли го усещате сега?

- Честно казано не мога да говоря толкова много, защото не съм се интересувал чак толкова какво става около съперника ни. Литекс или ЦСКА, кой както иска да го приема, важното е, че ще ги бием.

Лудогорец притежава много по-скъп отбор от Левски, играят в Шампионска лига. Започвате ли обаче постепенно да вярвате, че можете да им вземете титлата?

- Трябва да градим нещата стъпка по стъпка, постепенно. Ако гледаме толкова напред и мислим само за титлата, ще се провалим. Трябва да действаме професионално, да работим мач за мач, да печелим и в края на сезона ако сме достатъчно достойни да триумфираме с титлата. Имаме всички сили да се преборим с Лудогорец.

За финал - появиха се интересни клипчета как празнувате със сръбска музика в автобуса. Свикваш ли вече с тези ритми?

- Ние сме едно цяло и когато бием, и когато губим. Просто тогава се забавлявахме след успеха, без значение каква е музиката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички