Браво! Левски налучка формулата на успеха


Браво! Левски налучка формулата на успеха
Снимка: Digi Sport

5518 0

Една от причините Лудогорец да е хегемон в България през последните шест години е сработеността между играчите. В клуба повечето футболисти се познават отдавна и играят лесно заедно, а трансферите се правят плавно, за да свикват останалите по-лесно с новодошлите.

В ЦСКА също се радват на един сработен отбор, което също е причина за резултатите на отбора през настоящия сезон.

Изглежда и в Левски са налучкали, че това е правилната формула за успехи. И след като се опитват да запазят основните си играчи (продадоха само Жуниор Мапуку и Димитър Пиргов), те правят още една крачка към по-добра резултативност.

Става дума за привличането на играчи тази зима, които се познават и дори са играли помежду си. Например Ривалдиньо и Филипе Нашименто са играли заедно в Динамо (Букурещ), говорят и един език. Същият език говори и крилото Паулиньо. Но има и нещо повече - той също се познава с Ривалдиньо. Двамата са играли в отбора на Коринтианс до 20 години.

За това призна самият нападател пред румънския "Фанатик". "Ще играя с Филипе Нашименто, но и с Паулиньо, който ми е бивш съотборник в Коринтианс до 20 г. Много съм щастлив да се събера с тях, но и с новите си съотборници", заяви бразилецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички