Божинов: Подходът на Левски бе правилен, това е голям клуб


Божинов: Подходът на Левски бе правилен, това е голям клуб

1212 0

Валери Божинов обясни какво го е накарало да напусне Лозана, а също така и защо е поискал да поддържа форма с Левски. Според него едно завръщане на “Герена” би помогнало и на Делио Роси, и на футболистите. 

"Раздялата ми с Лозана беше неочаквана. Аз съм такъв човек, че когато не се изпълняват някои неща и не се случват някои неща, взех това решение. Говоря от гледна точка на футбола, а не от финансово естество. В Швейцария са много точни от гледна точка на заплати. Не се случиха футболните неща. Такъв човек съм, че като ми се обещае нещо, трябва да се изпълни. Не се стигна да се вземат играчи, а ми обещаха, че ще се вземат футболисти на много добор ниво и да се борим за челните места. Аз му казах, че за да функционира моята игра, трябва да има играчи с качество, характер и амбиции", обясни Божинов пред "Канал 3".

“Никога не съм казвал, че съм говорил със Спас Русев или Делио Роси. Единствено звъннах на Боримиров, казах му, че разтрогвам с Лозана и дали има възможност, ако реша да се върна в България, защото в България са ми децата и това е най-големият ми проблем, дали бих могъл да поддържам форма с Левски. До януари не мога да играя никъде”, допълни Божинов.

Според него обаче подходът е правилен и не се сърди на "синьото" ръководство. "Това е голям клуб. Такъв трябва да е подходът. Не може днес да решава някой и добре, идвам. Няма как. И аз да съм, независимо колко уважаваш един човек, нормално е да се подхожда така. Все пак нямам договор. Не го крия, че Левски ми е на сърцето. В България съм играл само за този клуб. Чувствам, че много ми е дал като фенове, атмосфера, амбиция да се бориш, да се раздаваш. Това е една голяма синя идея, която ме запали".

"Дали ще се стигне до трансфер е Божа работа. Това е нещо, което и ръководството трябва да го иска, и футболистът да го иска. В момента едно мое идване на “Герена” може би би помогнало и на Дели Роси, и на футболистите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички