Босовете на "Левски" готвят финт с акциите за феновете


Босовете на "Левски" готвят финт с акциите за феновете
Снимка: БГНЕС

1269 0

Мажоритарните собственици на "Левски" Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов подготвят маневра, с която да прекарат привържениците на тима. Това става ясно от изнесеното съобщение за Общото събрание на клуба.

Тонев и компания се ангажираха да предоставят на Тръст "Синя България" пакет от акции в клуба до края на октомври. Това съобщиха от организацията след съвместна среща с тримата собственици през септември. Самият ангажимент бе поет отдавна от бившия собственик Тодор Батков, но не бе изпълнен, след като адвокатът се оплете в лъжи и съмнения, че той няма контрол върху собствените си дялове в "Левски", пише "Тема Спорт". Договорените с него проценти бяха 15, което вероятно е и цифрата, която Тонев и сие ще дадат.

Ако тримата собственици спазят обещанието си до края на месеца, то процентът за привържениците ще се запази като такъв само до Общото събрание, където с планираното увеличение на капитала, той ще падне наполовина. Вероятно обаче Тонев, Ангелов и Иванов разчитат, че чрез хитро замислената маневра ще успокоят духовете, свързани с акциите, ще остане впечатление, че са изпълнили ангажимента си, но едновременно с това ще ограничат влиянието на феновете чрез Общото събрание.

Притесненията на новите босове на клуба са свързани с факта, че Тръст "Синя България" и НКП недвусмислено обявиха намеренията си да се борят с всички средства със задкулисието и са особено раздразнени от това, че "Левски" е свързван с влияние на различни политици, включително и от най-високите етажи на държавата, а тримата собственици са смятани за техни подставени лица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички