Бивш ас на Олимпик Марсилия е вариант за заместник на Мариани в Левски


Бивш ас на Олимпик Марсилия е вариант за заместник на Мариани в Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

13030 0

Ръководството на Левски търси усилено футболист, който да замени продукцията на Давиде Мариани. Както е известно, швейцарският халф беше продаден за 1.4 милиона евро на Шабаб Ал Ахли, но халфовата линия на "сините" пострада от сделката.

Един от потенциалните заместници на Мариани е Абделазиз Барада, информира спортният портал "Topsport". Халфът е свободен агент и ще излезе без пари на "сините". През миналия сезон Барада е играл за Анталияспор, а през зимата е преотстъпен на испанския Химнастик (Тарагона). Договорът на 30-годишния футболист с турския тим изтича в края на юни и не е подновен. И в двата отбора Абделазиз не успява да се наложи в титулярния състав.

Звездата на Барада изгря през 2012 година с екипа на Хетафе. Следва трансфер в Ал Джазира в ОАЕ за 8,5 млн. евро. Там изкарва една година, след което е купен от френския гранд Олимпик (Марсилия) за 4,5 млн. евро.

През лятото на 2016 година е продаден на друг клуб от ОАЕ - Ал Насър за 2 млн. евро. Там играе два сезона, за да се присъедини към Анталияспор.

Има 26 мача и 4 гола за националния отбор на Мароко, като за последно е бил викан през 2015 година. Барада има френско гражданство и няма да заема квота на чужденец извън Европейския съюз. Междувременно "сините" взеха решение за евентуалната продажба на друга своя звезда (вижте подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички