Безвъзмездно? Левски дължи пари на бившия си собственик


Безвъзмездно? Левски дължи пари на бившия си собственик
Снимка: БГНЕС

3341 0

Акциите на Левски в последните години смениха доста притежатели, като от Тодор Батков те преминаха през Иво Тонев, Александър Ангелов, Спас Русев и още малки и големи акционери. Всеки един, който се раздели с акциите, сподели, че не търси нито една стотинка от клуба, но това се оказа абсолютна лъжа.

На днешното Общо събрание на "сините", на което тръст "Синя България" се изпокара с новото ръководство на Левски, финансовият директор Красимир Иванов обяви задълженията на клуба - малко над 18 милиона лева.

Оказва се, че цели 2.2 милиона лева се дължат на бившите собственици на 26-кратния шампион, които търсят пари, които са вкарали в клуба. Интересното обаче е, че и Иво Тонев, и Тодор Батков неведнъж са заявявали, че не търсят нито една стотинка от отбора, въпреки че са вадили "от собствения си джоб" за издръжката на клуба.

Иначе задължението към НАП е почти изчистено. Левски дължи малко под 3 милиона лева и в рамките на 2 години ще изчисти напълно дълга към държавата си. Основно перо на задълженията остава Сектор А, за който "сините" дължат над 12 милиона лева. Единствено ще припомним, че строежът на сектора се оказа по-скъп от изграждането на малък стадион, а в същото време трибуната остана без козирка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички