Безумен, по-безумен, БФС, Левски


Безумен, по-безумен, БФС, Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

5176 0

Новината на деня е факт - Левски, класирал се на трето място в Първа професионална лига, ще трябва да играе бараж за влизане в Лига Европа, докато четвъртият в класирането - Дунав, влиза директно в квалификационните кръгове на европейската надпревара. Решението на БФС е скандално само по себе си, защото е същински прецедент по-долно класиран отбор да играе директно в ЕКТ за сметка на по-добре представил се тим, но все пак не можем да се сърдим на ръководния футболен орган у нас - доказано е, че таванът на възможностите на хората там не е особено висок.

Решението на БФС обаче показва друго - ако във футболния ни съюз работят против всякаква логика, то ръководството на Левски е с класа над отговорниците за родния футбол. От повече от седмица се коментира и индикира, че именно "сините" ще трябва да играят бараж за влизане в Европа, след като ЦСКА няма право да играе в Европа. И никой - повтарям, НИКОЙ от Левски не направи дори нищожни усилия да предотврати поредното безумие на БФС, директно ощетяващо клуба. Да, "сините" пуснаха някаква смешна декларацийка. Днес. Около два часа преди решението. Страхотна работа!

Не съществува клуб на планетата, който при така поставени условия няма да направи нещо по въпроса. Боримиров не каза нищо, Русев (независимо собственик ли е или не) не каза нищо. Директорки, треньори, който и да е - не обели и дума по темата. А какво всъщност стана? Ръководството на Левски не си направи труда дори да постави под въпрос намеренията на БФС. Защо? Защото очевидно няма адекватна фигура на "Виваком Арена", която да мисли за благото на "отбора на народа" (не назовавам стадиона с името, което заслужава, защото хората, които са на хранилка там, не заслужават).

За поредна година всички, които обичат Левски, бяха жестоко излъгани. Дойдоха дузина ментета в клуба, които сега ще напуснат през лятото, но не и без да осъдят своя работодател, който от своя страна ще дължи милиони в неустойки. Следващото лято ще е същото - нови чужденци, нови големи надежди, нови приказки, че отборът се бори само за титла в първенството и спечелване на Купата. Защото "това е Левски и не може да се задоволи с по-малко". Около края на юли ще бъде сменен поредния треньор, през идната зима ще бъдат изгонени 3-4 играчи, а 6 месеца по-късно отново ще си тръгне половин отбор. А плочата ще продължи да се върти по този начин, докато най-накрая балонът не се спука и вече няма какво да се открадне от клуба. И не последва съдбата на Вечния си съперник.

А тези, които могат да спрат свободното падане на клуба, са по-разединени от всякога. Феновете, които останаха на стадиона, са все по-малко, като именно тези от сектор "Б" са в основата на това обиквновените фенове да изтръпват при мисълта да стъпят на стадиона. Войната между фракциите стана дори медийно достояние, а колкото разбит е клубът като структура, толкова е разбит и на трибуните. В момента Левски не е нито най-обичаният отбор, нито може да се нарече клуб. "Сините" са сбирщина от хора, които правят всичко по силите си да закрият един свещен за милиони отбор. И засега се справят успешно.

Всъщност, като се замислим, в Левски действат изключително логично. С оглед на всичко свършено от "новата власт" в клуба изглежда резонно никой дори да не опита да опонира на БФС за поредното безумно решение на Централата. Но на "Герена" е така - козирка няма, фенове няма, футбол няма, а ръководството май се надява и Европа да няма...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички